IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ниските световноизвестни модели на подиума

21 октомври 2014 11 10

Кои са те?

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Тъй като всички сме мечтали като малки да станем супермодели, подобно на тези, с които сме отраснали, имаме представа за минималните изисквания.

Тук ще оставим настрана мерките 90-60-90 и ще се съсредоточим на височината. Знаем, че всяко правило има своето изключение – с височината в модната индустрия се оказва същото.

Представяме ви класация на най-ниските супермодели, които независимо, че не влизат в първоначалните изисквания, все пак са успели да се утвърдят като имена в индустрията и с днешна дата все още будят възхита в нас.

1. Кейт Мос

Известна е с това, че... е Кейт Мос. Първият модел, пречупил стереотипа, че моделите трябва да бъдат поне 175-180 см. Красавицата е висока 170 сантиметра и макар, че е смятана за твърде ниска, успява да се утвърди като икона в модната индустрия, отбелязала изключителна кариера и създала близки приятелства с дизайнери, които поставят началото на изкуството такова, каквото го познаваме до днес. Кейт Мос е участвала в ревютата на Louis Vuitton, Chanel, Calvin Klein и много, много други.

2. Кара Делевин

Звездата на модела изгря съвсем скоро и вече ярко блести от рекламните кампании на Burberry, Chanel, Saint Laurent, Fendi и други. Относно точната височина на любимката и муза на Карл Лагерфелд се водят дебати, тъй като самата тя споделя, че не знае с точност. Предполага се, че става въпрос за около 170-173 сантиметра.

3. Шарлот Фрий

Момичето, известно с розовата си коса, често е сравнявана с Кейт Мос именно заради височината – точно 170 сантиметра. Въпреки, че е под „критерия“ за супермодел, Шарлот Фрий се справя доста добре и напоследък в графика ѝ присъстват все по-големи имена и ангажименти. Американката е рекламно лице за Maybelline и откри ревюто на Chanel към колекция Cruise 2015.

4. Джорджия Мей Джагър

Красавицата е известна основно с това, че е дъщеря на рокзвездата Мик Джагър или поне беше. Стремежът на Джорджия да излезе от светлината на прожекторите, която баща ѝ хвърля я превърна в едно от най-често срещаните лица по време на Седмица на модата. В автобиографията си има умело тръгване по стъпките на майка си, отбелязано с участия за модни къщи като Fendi, Louis Vuitton и Chanel.

5. Летисия Каста

Френската топманекенка и актриса умело съчетава в себе си стилна визия и фин дух. Всичко това, тя „побира“ в скромните си 170 сантиметра, с които дебютира за марки като Victoria's Secret, Louis Vuitton и Roberto Cavalli.

Всички модели можете да видите в галерията.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари