IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-разпространените митове за аксесоарите

21 октомври 2014 05 15

На какво трябва да спрем да вярваме?

Най-разпространените митове за аксесоарите

Красивите аксесоари са способни да разнообразят и най-семплия силует.

Правилната им селекция е изключително важна и определено изисква внимание и познания по това какво изглежда добре, как да се комбинира и дали е стилово издържано. Ако сте се справили страхотно с дрехите, не разваляйте визията с неправилно подбиране на бижута.

Какво трябва да знаем и кои са най-разпространените митове при бижутата?

Марката и цената са най-важното нещо за бижутата

Това е най-разпространеният мит, който меко казано, не отговаря на реалността. Истината е, че често се получава така, че главните дизайнери на най-известните модни къщи черпят своето вдъхновение от... блогъри. Което на практика означава, че тенденциите не се диктуват дотолкова от тях, колкото от съвсем не толкова известни артисти, които създават нещо наистина уникално.

Големи и отличаващи се бижута са подходящи само за по-възрастни дами

Нека бъдем реалисти. Годините нямат никакво значение за стила. Ако една жена има умението да подбира всичко в силуета си с вкус, то това ще бъде през целия ѝ живот и няма да настъпи момент, в който след много години ще го разбере. Не съществува такова разделение между поколенията и различните възрасти, което да е взаимно свързано с размера на бижутата.

Аксесоари според дрехите

Това не е правилно и ще ви кажем защо. Аксесоарите се подбират, за да акцентират върху очите ни, устните или която и да е друга част от нас. Фокусът на красивата гривна е насочен към красивите ръце, а не върху ръкавите на блузата. Изберете първо бижутата, а след това подберете дрехите според тях.

Комплектите са заедно

Няма такова нещо като „правило“ за това, как трябва да носите своите бижута. Не е задължително да носите точно тази гривна с това колие, само защото сте ги купили заедно. Винаги можете да разделите, да комбинирате с други бижута или дори да добавите още нещо към комплекта, по ваш избор.

Не можете да комбинирате евтини бижута със скъпи такива

О, можете, и още как! Абсолютно адмирираме умението на дамите да съчетават визуално своите силуети и бижута, а не на базата на средствата, отделени за тях и марката, с която са брандирани. Водете се единствено от своя вкус и усещане за красота и забравете всички митове, наложени от обществото.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Яна ( преди 9 години )
Вики ( преди 9 години )
И защо да е мит това, че аксесоарите се избират според дрехите?! Разбира се, че аксесоарите подчертават тялото, но как на тениска да сложа масивна златна гривна, дори и да подчертава прекрасно красивите ми ръце.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар