IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Изберете зимна шапка според формата на лицето

30 октомври 2014 06 01

Подчертайте естествената красота и запазете топлината

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Неделима част от аксесоарите ни за студените дни определено са шапките. Освен че предпазват от силни ветрове и пазят топлина, красивите модели се превръщат и в специален акцент в силуета ни.

Разнообразието от стилове, кройки и материи позволява задоволяване на всяко едно модно изискване.

Специален момент при избора на шапка обаче е съобразяването на нейната форма с тази на лицето. За да не остане шапката навътре в гардероба, предлагаме няколко основни съвета, които да помогнат за осъществяването на добра и практична покупка.

Овално лице

Жените с овална форма на лицето се водят за най-големите късметлийки, когато става въпрос за шапки. Това е така, тъй като овалната е най-балансираната и пропорционална форма на лицето, която позволява носенето на всякакъв модел шапка. Независимо дали предпочитате плетена, барета, с козирка или периферия – експериментирайте.

Кръгло лице

Дамите с кръгли лица трябва да се придържат към шапки с голяма периферия, асиметрични акценти и обем, защото по този начин визуално ще направят лицето издължено и значително по-тънко. Важно е да избегнете всякакви шапки, които заемат формата на главата или стоят като „прилепени“, защото те ще направят лицето ви да изглежда още по-закръглено.

Сърцевидно лице

При този тип форма се препоръчва точно обратното на това, което съветваме дамите с кръгло лице. Най-добрият избор за вас ще са плетени шапки, които да оформят лицето ви. Избягвайте големите периферии или обемните модели, тъй като те ще акцентират върху челото ви и ще го накарат да изглежда значително по-голямо.

Квадратно лице

За да придадете малко по-заоблени форми на лицето си, използвайте шапка с периферия. Такива шапки ще внесат едно своеобразно „омекотяване“ и ще акцентират върху предимствата на вашата форма.

Продълговато лице

За да „смалите“ оптически дължината на лицето си и да го направите пропорционално, спрете се на шапки, които покриват челото и оставят открити скулите и бузите ви. Ретро моделите са идеален вариант за вас. Никога не се спирайте на шапки с големи периферии, защото те ще направят продълговатото ви лице да изглежда още по-дълго.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари