IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се грижим правилно за денима?

6 ноември 2014 12 10

Съвети, с които да запазим цветовете и целостта на материите

Снимка: H&M

Снимка: H&M

Добрата инвестиция в качествени кройки и материи е сред най-предпочитания избор за дамите, които ценят както своите средства, така и времето си.

Добрият външен вид е постижим, особено ако положим специални грижи за своите дрехи.

Дълготрайните цветове на денима и запазването на кройката на дънките, якетата и дънковите ризи са лесно постижими задачи, особено ако следвате тези съвети.

Как точно да се грижим за денима?

Прането на дънките, например, е първото нещо, което трябва да вземете предвид, когато става въпрос за грижа за денима. Има модели, на които им отнема около 6 месеца преди да се „разчупи“ материята. Това е, защото дънките имат свойството да променят формата си по силуета ви и това може да се загуби с прането.

След първото изпиране, обикновено няма да имате проблем с цветовете и можете да пускате денима в пералня колкото пъти искате. Преди да поставите любимите си дънки в пералнята, не забравяйте да вдигнете ципа и да закопчаете копчетата.

Докато си взимате душ, оставете дънките на закачалка в банята. По този начин, парата, горещата вода и ароматите от козметичните ви продукти ще се погрижат за свежия и приятен вид на вашия деним.

Ако усещате странна миризма от своите дънки, докато ги носите, не се притеснявайте. Често това е в резултат от боите и оцветителите, с които са обработвани материите. За да избегнете това, можете да поставите дънките в плик във фризера за един ден. След като се „размразят“, миризмата ще е изчезнала.

При възможност, перете дънките със студена вода и на ръка, тъй като топлината ще „отпусне“ цветовете и има голяма вероятност да избелеят.

Желателно е да ги обръщате предварително на обратно, за да не нараните повърхността.

При първото изпиране, можете да приложите стария трик с малко оцет при последното изплакване. Той ще запази цветовете на денима ви много по-дълго време и ще предотврати евентуално оцветяване на кожата при носене.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари