IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Правилна грижа за кашмира

7 ноември 2014 15 15

Меките материи са доста претенциозни

Снимка: Reformation

Снимка: Reformation

Когато настъпването на последните месеци рязко свали температурите, има една причина да се радваме – идва времето за кашмирените изделия.

Символ на топлината и стила, луксозната материя е сред най-предпочитаната от нежната половина на човечеството. За да се радваме колкото може повече сезони на кашмира, трябва да обърнем специално внимание на поддръжката и грижата.

Събираме на едно място най-важните правила, които задължително да спазваме при обработката на луксозната материя.

Най-важното за кашмира е, че е задължително да се пере на ръка, независимо дали това е специално означено върху етикета. Подходящите продукти се свеждат до най-щадящите такива – добър вариант е да се спрете на бебешки шампоан или други почистващи средства от този тип. Основната причина, заради която се налага тази специална селекция на препарати е, че кашмирът е изключително нежен и често може да се създаде неприятно „разхлабване“ на нишките и съответното разтягане на кройката.

Никога не подреждайте пуловерите в гардероб и на закачалка, защото по този начин ще разтегнете рамената и след това няма да ви стоят по същия начин. Най-добре сгънете изделието и го приберете на сигурно в някой рафт.

Ако ви се иска да ускорите процеса по изсушаване на току-що изпран кашмирен пуловер, най-добре подсушете с помощта на чиста хавлиена кърпа. Притиснете плътно и повторете докато попиете част от влагата.

Приготвянето на кашмира за следващия сезон е точно толкова важно, колкото третирането през студените дни. Изперете и подсушете добре преди да приберете. Уверете се, че сте поставили определени аромати, които да държат различни буболечки далеч, тъй като те могат да увредят материята.

При поставяне на дезодорант изчакайте до пълното му изсъхване, преди да облечете пуловера. По този начин ще предотвратите появата на бели петна, оцветявания от какъвто и да е вид и неприятни миризми.

Дръжте далеч бижутата, часовниците и аксесоарите. Рисковете да закачите пуловера на каквато и да е повърхност са доста високи. Имайте го предвид следващия път, когато решите да съчетаете с масивно колие.

Не съхранявайте в пластмасови торби, тъй като за материята е много важно да има възможност да „диша“.

Ако трябва да изгладите кашмирено изделие, бъдете изключително внимателни, тъй като материята е много нежна и лесна за изгаряне. Обърнете наопаки и настройте на най-ниската възможна температура.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари