IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-честите грешки с модата – част 1

21 ноември 2014 12 01

Какво не трябва да правим?

Снимка: Tory Burch

Снимка: Tory Burch

В желанието си да бъдем красиви и в крак с последните модни тенденции, често губим реална представа за това как действително изглеждаме.

Обсебени сме от мисълта за съчетания, комбинации, кройки и форми, а сме далеч от комфорт и практичност.

В крайна сметка забравяме, че това как се чувстваме, се отразява не само на настроението ни, но и на начина, по който комуникираме с другите.

Представяме ви основните грешки с модата, които в най-кратък срок е добре да изкореним.

Обръщаме повече внимание на размера, отколкото на това как ни стои дадена дреха.

Ако имаме късмет да попаднем на модел, който ни харесва от момента, в който го видим, директно взимаме от закачалката размера, на който смятаме, че отговаряме. Дори и да усетим дискомфорт, в главата ни се промъкват мисли от типа на „Ще отслабна“, „То ще се разтегне“ и „Не ми е чак толкова неудобно, търпи се“.

Това са точно тези моменти, в които трябва да си дадем сметка, че нито една от тези фрази не се превръща в реалност. Колкото и да харесваме дадена дреха, трябва да превърнем в приоритет начина, по който тя ни стои, а не това, което пише на етикета. Придържайте се към дрехи, които са ви точни по размер – нито по-тесни, нито по-широки.

Жените не трябва да прекаляват с високите обувки

Напоследък все повече се наблюдава една напълно необяснима тенденция за това, че жените не трябва да носят толкова често високи обувки. Напротив! Всичко, което кара дамите да се чувстват комфортно и добре не просто, че е добре да се носи, но е и задължително.

Високите обувки подчертават тялото и карат жените да се чувстват сексапилни, женствени и с високо самочувствие. Няма значение дали ще сте по-висока от останалите, стига това да ви прави щастливи и уверени.

Пазарувате според общественото мнение

Навлизането на социалните мрежи в ежедневието ни наложи почти изцяло нов начин на живот. Забелязва се една тенденция сред жените да демонстрират социален статус със снимки на последните си покупки.

Скъпата марка замести комфорта, а луксозното вече е за сметка на практичното. Когато става въпрос за визия, тя се постига от човека, който я носи. Марковата дреха не гарантира добър външен вид – важна е жената в нея и как ѝ стои. Ако успеете да съчетаете и двете – перфектно, но го направете за себе си, не за това, което другите биха казали.

Никога не носите мъжки кройки

Стриктно се придържате към изцяло женските модели и форми, които подчертават всяка една ваша извивка. Няма абсолютно нищо лошо в това, но не заклеймявайте мъжкия гардероб, без да сте експериментирали с него.

Истината е, че модните дизайнери от много сезони назад обръщат поглед именно към широките и строги кройки на мъжките модели. Няма как да не сте забелязали навлизането на boyfriend денима, нито на широката мъжка риза, която, нека си признаем, е абсолютна класика и за женския гардероб.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари