IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съблазън през цялата година

23 ноември 2014 10 40

Календарът на Pirelli за 2015 година

Снимка: Pirelli

Снимка: Pirelli

Календарите отдавна не са това, което бяха. Особено когато са замесени от Pirelli.

Тазгодишното издание носи тематичното заглавие „Calendar Girls“ и представя толкова много женственост и съблазън, колкото отдавна не бяхме виждали.

Кадрите към всеки един от месеците са дело на легендарния Стивън Мейзъл и представят световноизвестни модели като Адриана Лима, Наталия Водянова, Джоан Смолс, Каролин Мърфи, Карен Елсън, Кандис Хъфин, Изабели Фонтана, Анна Юърс, Ракел Цимерман, Джиджи Хадид, Камерън Ръсел и Саша Лус.

Основната концепция на календара е обобщението около женската красота и симбиозата между перфектни лица и съвършени тела.

Стилист на кампанията е бившият главен редактор на френското издание на Vogue, Карин Ройтфелд, която „облича“ телата на моделите в латекс, разкривайки достатъчно, за да покаже нежното женско тяло.

„Това, по мое мнение, са в момента символите на красотата в света. Те са стереотипите, че модата и системата за звезди се налагат върху нас. Не исках да направя концептуален календар или да го обвържа с дадена локация, но това са 12 кадри, в които жената, с нейната чувственост, е герой в 12 различни снимки. Исках да огранича използването на дрехи и аксесоари, за да извлека максималната свобода на креативност – много е вълнуващо да играеш с цветове, с грим, с материали. Това беше много приятно усещане.“, сподели самият Мейзъл.

Всички кадри от емблематичния календар на Pirelli за 2015 година можете да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари