IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

За какво да помислим, когато купуваме сутиен? – част 1

28 ноември 2014 06 33

Практически съвети за удобно бельо

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Красивият сутиен безспорно е способен да разнообрази и най-семплият ни силует и в комбинация с това да ни накара да се чувстваме още по-красиви и с по-високо самочувствие.

Истината е, че закупуването на такъв тип бельо може да бъде наистина трудно и изисква определено внимание към детайла.

Ето за какво трябва да се замислите следващия път в магазина.

Точен размер

Проучвания показват, че над 80% от жените носят сутиен, който не е точният размер, от който имат нужда. Причината за това е, че не успяват да преценят дали им става даден модел. Следващия път, когато отидете да купувате сутиен, посетете специализиран магазин, в който продавач-консултантите ще могат да ви насочат правилно.

Имайте предвид, че с времето, тялото променя своите форми, с което автоматично се променя и размерът на вашия сутиен.

Тип тяло

Запомнете, че формата на тялото ви определя вида сутиен, който е най-подходящ за вас. Отново се консултирайте с експерт, преди да закупите.

Прилягане

Сутиенът винаги трябва да прилепва плътно по вас. Не си мислете, че свободното поставяне е по-удобно. Най-добрият вариант да проверите дали моделът точно ви пасва е да поставите пръсти под закопчалката. Ако можете да пъхнете повече от два пръста, значи не е достатъчно прилепнал и е добре да го смените.

Как изглежда

Освен че е добре да подберете сутиен, който изглежда добре сам по себе си, трябва да обърнете внимание и на това как стои под вашите дрехи. Имайте предвид, че някои модели могат да ви стоят добре до момента, в който не се облечете и след това да създават неправилна форма на гърдите ви.

Позиция на гърдите

Сутиенът не е просто красив аксесоар към ежедневния и вечерен силует – той трябва да държи гърдите в правилна позиция и да улеснява всяка една ваша дейност. Ако сутиенът е добре подбран, гърдите ви трябва да са разположени точно по средата между лактите и раменете. Ако позицията е друга, това може да предизвика неудобство и други, по-сериозни проблеми.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари