IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво е подходящо да носим на интервю за работа?

28 ноември 2014 13 45

Съвети за цветове, които да ни донесат успех

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако след дълго търсене най-накрая успеете да минете първия етап от изпращане на CV и мотивационно писмо, мечтаната работа ви се вижда на една ръка разстояние.

Предстоящата ви първа среща с евентуалния работодател внася смесени чувства – увереност, притеснение, самочувствие и понякога дори паника.

По никакъв начин не подценявайте селекцията на дрехи за важното събитие. Каквото и да си говорим, първото впечатление до голяма степен се определя от добрия външен вид, подчертано внимание към детайла и демонстриране на стил и вкус.

Има хора, които подсъзнателно ще преценят дали сте годни за работата след първата минута, в която ви видят, и дори и да се справите блестящо на самото интервю, първоначалната нагласа може да ви изиграе лоша шега.

За да минете визуалните критерии, има някои установени правила, които да ви донесат успех. Определени цветове са утвърдени с определен заряд, който носят и могат да променят виждането на човека срещу вас за минути. Кои са те, вижте сами.

Синьо

Добре подбраният тъмносин цвят държи челното място в класациите за най-подходящи нюанси при интервю за работа. Този нюанс създава впечатление, че може да ви се гласува доверие, вдъхва увереност на човека, който го носи, и според изследвания, дава усещане на интервюиращия, че следите всяка една негова дума и приемате какво ви се казва. Носещите синьо са отборни играчи и са много креативни при работа с екип.

Кафяво

Стойте далеч от кафявата гама при интервюта за работа, тъй като е по-скоро да ви възприемат като твърде обикновени и дори старомодни. Независимо, че кафявото е част от топлите цветове, възможно е да създадете усещане за интроверт, вместо за модерен. От друга страна, обаче, комбинациите между кафяво и други цветове означават, че добавяте топлина и сигурност, което със сигурност ще се възприеме положително от човека срещу вас.

Черно

Класическият цвят е задължителен, когато кандидатствате за висока позиция. Избягвайте го, ако ви предстои интервю за асистент, тъй като може да се възприеме, че сте твърде сигурен в себе си и с прекалено високи амбиции и изисквания.

Червено

Агресивният цвят е подходящ, ако сте в сферата на правото, тъй като едно от водещите качества на адвокатите са да бъдат силни и смели. Впечатлението е, че имате кураж, ентусиазъм и много енергия. Не прибягвайте до нюанси от тази гама, ако кандидатствате за позиция, в която се изисква повече креативност и донякъде лек характер и спокойствие.

Сиво

Сивият цвят е един от най-добрите нюанси, на които да се спрете при интервю за работа. Той подчертава визията ви на логични, аналитични и адекватни професионалисти. С него изглеждате надеждни, уверени и с изразена индивидуалност. Винаги можете да добавите аксесоар в сиво като шал или дори красиво сако.

Бяло

Белият цвят е чудесен начин да покажете, че сте организирани и предпочитате нещата да са изчистени, ясни и точни. Монохромните комбинации между черно и бяло сигнализират за уравновесеност, особено ако са сведени до бял блейзър върху черна рокля или риза с пола „молив“.

Лилаво

Лилавият цвят, заедно с жълтия, запазете за по-креативни интервюта, тъй като демонстрират характер и артистичност. Уникалното качество да се комбинират тези иначе немного лесни за съчетание цветове са добър начин да докажете себе си като човек, изпълнен с оптимизъм. Стойте далеч от оранжеви нюанси, тъй като изглеждат непрофесионални и забавни, а това не е добре да се използва в деня на интервюто за работа.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари