IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да подберем празничния си силует според тялото?

1 декември 2014 15 30

Формата е важен фактор, с който да се съобразим

Снимка: Betty Barclay

Снимка: Betty Barclay

Винаги сме се придържали към твърдението, че не роклята прави жената, а точно обратното.

Именно поради този факт съветваме да обръщате повече внимание на кройките и ефектите в празничната визия, отколкото на марката.

Съобразявайте се с типа на вашето тяло и се опитайте максимално да прикриете недостатъците и да подчертаете предимствата.

Ако познавате добре тялото си, но не сте сигурни как точно да се възползвате от него, предлагаме съвети за това, как да изглеждате перфектно по празничните дни.

Момчешка фигура

Ако сте с момчешка фигура, това, върху което трябва да акцентирате е внасянето на извивки по вашето тяло. Добър вариант за вас са бюстиета, акценти върху кръста, ефект на къдри и пеплум. Възползвайте се от органза елементите, които със сигурност ще създадат у вас женствена линия.

Ако желаете да бъдете с панталон или рокля, избягвайте плътно прилепналите модели, които ще подчертават тялото ви. Относно цветовете, дамите с момчешка фигура е добре да залагат на ивици, каре, цветя и разнообразни щампи.

Извивки

Ако тялото ви е добре оформено и имате силно подчертани извивки, добре е да не залагате на прекалено стегнати и прилепнали материи. Ако искате да изглеждате добре, не акцентирайте върху извивките, а по-скоро заложете на феерични и леки силуети. От материите можете да се спрете спокойно на памук, коприна и леки вати. Деколтетата са винаги във ваша полза.

Миньонче

Дребничките дами са изключително облагодетелствани, когато става въпрос за разнообразие от силуети. Отиват ви двете крайности – от мини дължини до макси рокли. Добър вариант е да издължите оптически тялото, като залагате на ¾ ръкави и 7/8 панталони.

Стойте далеч от ефектите с наслояване на различни дължини и носете високи обувки. Съветът ни е да не се спирате на най-дългите възможни токове, тъй като ще постигнете обратен на желания ефект.

Високи дами

Късметлийките с този тип форма на тялото е добре да подчертаят привилегията във височината и да добият самочувствие на манекенки. Чудесен избор за празничната вечер са дължини до коляно и дълги поли, а най-късата пола не трябва да е по-къса от два пръста над коляното.

Избягвайте многобройни инкрустации и блестящи декорации с пайети. Ако искате да завършите силуета с обувки на ток, не надвишавайте 4-5 сантиметра. Заложете на едноцветни дрехи или комбинации между два нюанса.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари