IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Уроците по стил, които научихме от „Сексът и градът“ – част 1

29 януари 2015 09 00

Сериалът и тенденциите, които той наложи

Снимка: outnow.ch

Снимка: outnow.ch

Четирите приятелки от „Сексът и градът“ разкриха красотата на женските взаимоотношения, обвързвайки ги с модата.

Сюжетът на сериала и последвалите го филми разказаха мечтата на повечето дами да срещнат любовта, да се развият професионално и най-вече – да бъдат щастливи.

Задължителната връзка с модата ни пренесе зад кулисите на най-големите модни къщи, идеите на дизайнерите и зададе основите на това, как да преминаваме през натовареното си ежедневие със стил.

Освен ролята на развлекателен и забавен проект, сериалът се утвърди и като своеобразен пример за това, кои са основните правила на красивата визия.

Представяме ви стиловите уроци, които научихме от многобройните серии на „Сексът и градът“.

1. Чантата

Във всяка една серия откривахме актуалните тенденции при аксесоарите и открояването на най-важния сред тях – чантата. Ако има нещо, на което Кари Брадшоу със сигурност ни научи, то е, че красивият моден аксесоар е способен изцяло да промени визията ни.

Независимо дали сте решили да се спрете на класическата малка черна рокля или на многоцветна комбинация, чантата е перфектният завършек, с който да съчетаем практичност и стил.

2. Вкус за мода

Завиждахме благородно на героините за умението им никога да не правят компромис с модата. Това е важно правило, което е пряко свързано и със самочувствието ни. Независимо дали са на бейзболен мач, непланиран обяд или разходка в парка, Кари, Саманта, Шарлот и Миранда винаги са добре облечени. Не правете компромис с визията си, без значение дали има повод или не. Поводът винаги сте самите вие.

3. Инвестиция

Винаги сме заставали зад концепцията на сериала за модата. Инвестицията в качествени изделия е възвращаема по всеки един критерии – качество, вид и практичност. Добре е да не изпадате в крайности, но никога не е лошо решение да запълвате гардероба си с мисъл за бъдещето.

4. Обувките

Най-голямата страст на Кари безспорно са обувките. Идеята, че един красив чифт е способен да ви направи по-щастливи, отколкото това може да направи някой мъж, е генерално доста добра. От сериала се научихме как сами да си доставяме щастие и да оценяваме и малките неща. Ако сте необвързани, създайте връзка с красиви обувки – няма как да ви разочароват или предадат.

5. Намаления

Няма по-удовлетворяващо чувство за една жена от купуването на качествена и красива дреха или аксесоар, открити след продължителен и старателен „лов“ по намаленията. Освен това, харесваме изключително много следното твърдение на Кари Брадшоу: „Пазаруването е моето кардио“. Твърдо сме „за“!

6. Високите токчета

Няма две мнения по този въпрос – високите обувки придават изключителна женственост и визуално издължават краката ни. Независимо дали ще ги съчетаете с рокля, пола или панталон, ефектът винаги е добър. Все пак, колкото по-висок е токът, толкова по-близо сме до рая.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари