IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бързите решения на проблеми с дрехите

5 март 2015 12 50

Някои от най-хитрите тактики

Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Добрият силует зависи колкото от умелото съчетаване между цветове, материи и кройки, толкова и от поддръжката на дрехите.

Понякога да намерите идеалната половинка на вашата пола тип „молив“ не е най-определящото, особено ако ризата ви е измачкана.

Тъй като често виждаме малките подробности почти в последния момент, нямаме време да приложим стандартните решения, които имаме за подобни ситуации.

Тук идват на помощ триковете, с които лесно и креативно да се сдобиете с изпипаната и в най-малкия детайл визия.

Представяме ви трите най-разпространени ежедневни проблеми с дрехите и техните алтернативни решения.

1. Панталоните ви са твърде дълги

Често се получава даден модел да е добър като размер в ханша, но да се окаже с прекалена дължина на крачолите. Предлагаме ви две решения на този проблем. Първото е, преди да отидете на шивач да използвате няколко малки безопасни игли и да навиете колкото е необходимо. Добрата страна на този метод е, че ще добиете леко небрежен вид. Второто решение е да намалите дължината с двойно залепящо тиксо. Бързо, лесно и красиво.

2. Твърде стегнати обувки

Щастието, което ни обзема от новия чифт обувки бързо може да се изпари след точно два метра ходене. Осъзнавате, че на няколко места меко казано ще ви спре кръвта всеки момент.

Първото решение е да обуете плътни чорапи преди да излезете и да разходите обувките у дома. Второто решение е да използвате топлата струя на сешоар – високата температура ще разшири обувките и вече няма да усещате това напрежение.

3. Намачкана риза

Закъснявате за работа, но точно днес искате да сложите тази невероятна къса пола и бяла риза. Проблемът е, че горната част е изключително намачкана, а вие нямате време да се гримирате, камо ли да извадите дъската за гладене и ютията. Докато изправяте косата с пресата за коса, използвайте нагретите плочи и минете с тях през ризата, като съвсем леко притискате. С един куршум – два заека. Хем права коса, хем изгладена риза.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари