IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ода за майката от Dolce & Gabbana

6 март 2015 13 10

Модната къща за стожера на семейството

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Точно навреме за Деня на жената, представяме своеобразната ода на Dolce & Gabbana към стожера на всяко семейство – майката.

Колекцията за есен-зима 2015 бе представена от красиви бременни дами и малки деца, сред които и лицето на модната къща от вече няколко сезона – Бианка Балти.

След като няколко рекламни кампании поред включваха участието на типични италиански баби, беше време от Dolce & Gabbana да проследят и красотата на красивите сицилиански майки.

Роклите показват една много интимна страна на модното дуо – рисунките на децата на Стефано Габана към тяхната майка и любовните писма на Доменико Долче към неговата майка, които е писал докато е бил още дете.

Силуетите за есен-зима 2015 остават верни на емблематичните кодове на модната къща, издържани в къси туники и елегантни поли „молив“. Роклите са с дължина до коляното, а корсетите са изработени като че от безкрайно дълга черна дантела.

Бродериите от червени рози, които по традиция в Италия се подаряват на майките в Деня на жената, са допълнени от изписаните с майсторство „Amore“ и „Mama“. Концептуален завършек на силуетите се явяват брошките, които сякаш са скъпо семейно наследство от бабите ни.

Цялостната колекция оставя една смесица от чувства като топлина, любов, признателност и щастие. Определено вдъхновение, което за пореден път отдели Dolce & Gabbana от тенденцията за придържане към комерсиалната мода.

„Думата майка не е мода, разбира се. Тя означава любов завинаги. Към кого се обръщаш, когато нещо не е наред? Към майка си. Към кого се обръщаш, когато си развълнуван? към Майка си. Взехме идеите от децата – става въпрос за семейството и любовта. Модата е важна, да, но искахме да дадем и нещо истинско, не само дрехи, дрехи, дрехи. Всичко е толкова бързо в момента, но чрез модата можеш да говориш за неща, които са много по-значими“, сподели Стефано Габана.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари