IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Новата буржоазия на Chanel и българската следа

11 март 2015 14 01

В сърцето на Париж с Карл Лагерфелд

Снимка: reuters

Снимка: reuters

Париж в най-чистата му форма ни представи Карл Лагерфелд с колекцията на Chanel за есен-зима 2015 година.

Бистро и кафе, тематично и закачливо кръстено “Brasserie Gabrielle“ приюти новите предложения на модната къща.

Сервитьори носеха кроасани и кафе на гостите на ревюто, облечени в традиционни френски престилки на фона на класически декорации от палмови листа и цветя.

Фееричните плисирани поли и волани, стегнати с тънки ленти, дължат своето вдъхновение на изисканото френско общество.

Влияние, интерпретирано в духа на новата буржоазия в Париж. Емблематичните поли до коляно на Коко Шанел диктуват тенденциите за есен-зима 2015 година, решени в разширяваща се кройка тип „камбана“ – едновременно подчертаваща женствеността и внасяща движение в силуета.

Обувките в два тона, които самата Коко Шанел представи през 50-те години се завърнаха за 2015 година с една значително по-модернистична визия – асиметрични извивки и закачливи решения на петите.

Триизмерните бродерии, които откроихме в колекцията висша мода на Chanel са запазени и този сезон от Карл Лагерфелд в една малко по-различна форма – тази на оригами плисе.

Специално обръщаме внимание на българската следа в колекцията на Chanel за есен-зима 2015 – манекенката Кремена Оташлийска, която за пореден път покори подиума на Седмица на модата в Париж, редом до Кара Делевин и Кендъл Дженър.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари