IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Архетипи на жената според зодията

26 март 2015 15 19

Подходящите обувки за пълна хармония

Оксана Хорват-Станчева. Снимка: Deichmann

Оксана Хорват-Станчева. Снимка: Deichmann

Кои са любимите обувки на зодия Лъв? Защо водолеят предпочита високите токчета в класическото черно, а тайнствените и романтични Риби – равните и удобни обувки?

С отговорите на всички тези въпроси, Оксана Хорват-Станчева представи вчера новата колекция пролет-лято на Deichmann в арт пространството „Плюс Това“.

Лежерно и непринудено – това е стилът на моделите за пролет-лято 2015, които ни предлагат дизайнерите. Равните обувки и масивните токове не лишават моделите от дискретна женствена елегантност. За всеки ден и за любителите на ходенето пеша, добър избор са кецовете, обувките с връзки, пролетно-летните боти и ботуши.

Както всяка година по това време има и намигане към миналото, но интерпретирано по нов, смел начин. Окото на дамите ще радват пищни принтове и евъргрийнът каре Виши с типичния френски шик от 60-те, както и романтичният джипси и бохо полъх на 70-те.

Моделите за летните месеци се характеризират с флорални мотиви, корк и клиновиден ток, морски десени в бяло, синьо и червено райе.

Декоративните елементи върху сандалите пък подчертават естествените извивки на крака, а еспадрилите буквално щурмуват модния свят.

Анализирането на четирите женски архетипа според зодиите диктува правилния избор на обувки, с които всяка дама ще бъде в пълна хармония.


Архетип на Любовницата – загадъчна, вдъхновяваща, творяща, енергична. Тези жени никога не остават незабелязани от силния пол. Ще изберат класиката на черното и високия ток в името на зашеметяващо фин и секси силует. При тях класиката е огнена, оръжие в битката за спечелване на мъжки сърца.

Съветваме ви да си изберете и изящни черни сандали с декоративна блестяща змия или модел Афродита.

Към този архетип спадат дамите със зодия Овен, Лъв и Стрелец.


Архетип на Домакинята – тя е привързана към мъжа до нея, децата и дома. Може да ѝ липсва външен блясък, но духовните съкровища на този архетип са спокойствие, воля, нежност и строгост, търпеливост, упорство, стабилност.

Здраво стъпили на земята, представителките на този архетип избират спортни или равни обувки, понякога с мъжки елемент за повече сигурност. Удобството е водещо, но женствеността на тези дами ще се прояви съвсем не плахо в избора на меки, пастелни цветове.

Към този архетип спадат дамите със зодия Козирог, Телец и Дева.


Архетип на Кралицата – тя е независима, непристъпна, проницателна, властна, непредсказуема. Кралицата е във въздуха, обувките ѝ са леки – небрежни, но и задължително много красиви. За по-специални моменти я очароват сандалите, особено в черно и с масивен или клиновиден ток. Тогава царствеността им е гарантирана.

Към този архетип спадат жени със зодия Везни, Водолей, Близнаци.


Архетип на Момичето-жена, но по-скоро момиче: възрастта ѝ е неуловима, а магнетизмът – очевиден. Много интуиция и привързаност към водата. И много момичешка хубост. Затова жените, родени под тези знаци са силно привързани към леките и удобни обувки.

Еспадрилите са точно като за тях: на вид лежерни и леки, но заредени с тайнствен сексапил, особено моделите с етно мотиви. А морските модели и цветове сякаш ухаят на солена вода и ги привличат неудържимо.

Към този архетип спадат дами със зодия Рак, Скорпион и Риби.

Снимки: Deichmann

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Рокси ( преди 9 години )
В голяма грешка сте! Точно типът обувки, които сте избрали за моята зодия не бих ги обула никога. Да не говорим за описанието. Пълна противоположност на това, което съм.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар