IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Обувките, които растат

19 април 2015 12 39

Иновацията в помощ на бедните деца

Снимка: The Shoe That Grows

Снимка: The Shoe That Grows

Винаги, когато има иновации, това е добър знак. Развитието на обществото и неговото морално и интелектуално израстване са знак за еволюиране и усвояване на умението да се решават глобални проблеми.

Безспорно обаче, някои изобретения са много по-значими в глобален план от други. Сложната технология невинаги е признак за ефективност, напротив, понякога най-елементарните изобретения са в най-голяма полза за света.

Такъв е случаят и с Кентън Лий – американецът, който създаде обувки, растящи успоредно с крака. Сандалите могат да се „разтегнат“ до 5 размера от първоначалната си дължина и широчина за точно пет години и със сигурност дават заявка да променят много човешки животи.

Според компанията на Кентън, в света има над 300 милиона деца, които нямат обувки и безброй много такива, на които вече не им стават.

Проблемът с бедността и снабдяването на обувки е основно в това, че детският крак расте много по-бързо от доставките на провизии и дрехи.

„Обувката, която расте“ е патентован дизайн и е достъпна в два размера – голям и малък. Материалите, от които е изработена са изключително прости – кожа, каучук и закопчалки.

Липсата на механична част и отвореният дизайн ги прави невъзможни за „счупване“, лесни за почистване и удобни за използване.

Голямо предимство на иновацията е, че този тип обувки са изключително лесни за транспортиране, тъй като се сгъват и дават възможност за събиране на 50 чифта в обикновен куфар за пътуване.

Новото изобретение на Кентън Лий със сигурност е малка крачка за човека и голяма крачка за човечеството.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари