IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Когато бременна означава стилна

21 април 2015 10 45

Модна селекция и съвети за бъдещи майки

Снимка: Ivet.bg

Снимка: Ivet.bg

Чували сме, че по дрехите посрещат, и колкото и нечестно да е това понякога, много пъти сами сме се убеждавали в този факт.

Включително и когато става дума за бременни. Дори дамите, на които им предстои най-важната промяна в живота – и психическа, но и физическа – се нуждаят много повече от увереност, отколкото всяка друга жена. А нищо не дава самочувствие по-бързо и лесно от стилната дреха. Проблемът?

Ако си бременна или ти предстои да избираш дреха за подарък на бременна приятелка, вече и сама си се уверила как, въпреки голямото разнообразие на дрехи за бъдещи майки по магазините, вкусът и намирането на точния баланс между комфорт и елегантност често остават без възможност за реализация.

Ще се опитаме да улесним максимално тази задача. Просто следвай тези 5 правила:

* Модел Kraya, Цена: 19 лева.

1. Стилно значи семпло

Вместо да прекаляваш със сложните облекла и аксесоарите, инвестирай в базов гардероб. Достатъчно ще е да избереш и само 3-4 модела, които да можеш да носиш през цялата бременност (клин, дънки, туника, рокля например). За да са универсални, се придържай към изчистените, прости линии и класическите кройки. Заложи на неутрални цветове – винаги можеш да ги разчупиш после със свеж и по-цветен аксесоар. И избягвай прекалено широките дрехи, които ще те направят оптически по-едра. Внимание: Прекалено тясното облекло също не е препоръчително за бъдещи майки! Ориентирай се към по-еластичните материи, които ефирно и женствено ще обгърнат новия ти силует.

* Модел Magasa, Цена: 19 лева

2. Наедряла значи женствена

Да, така е и това трябва да се повтаря на бъдещите майки, които крият телата си в „чували“, докато не забележат засилената си чувственост и нежните си извивки. Сега е моментът да носиш по-дълбоки деколтета или прилепнали блузи (коремчето на показ си е световна тенденция, все пак). Най-подходящи за целта са роклите и туниките с А-линия (подчертават бюста и прикриват наедрелия ханш) и блузите с V-образно деколте, с лице тип „прегърни ме“ или с колан под бюста. Роклите, блузите и палтата с висока талия също са удачен и издължаващ фигурата вариант.

* Модел Srebrina, Цена: 19 лева.

3. Удобно значи естествено

Внимавай много за материите – сега те са ти по-важни от всякога! Но не бъркай комфорта със старомодното излъчване. Разнообразието – особено при онлайн пазаруването, вече е толкова голямо, че лесно ще откриеш нещо стилно и от естествени материи като памук и лен. Дрехите с ликра и с умерена еластичност са добра опция – няма да ти стягат или да се разширяват с напредването на бременността.

* Модел Magasa, Цена: 19 лева

4. Цветно значи умерено

Подбирането на стилни цветови комбинации и подходящи принтове е задача с повишена трудност. Ако харесваш флорални мотиви, нека десенът е със средно големи цветя. Ако са твърде малки или твърде големи, ще акцентираш върху наедрялото коремче. Правилото важи и за други подобни принтове – избягвай например големите щампи и хоризонталното райе. Да, сложно е, но по-добре експериментирай, отколкото веднага да се предадеш на класическото черно-бяло съчетание. Ясно е, че черното и тъмните десени изтъняват визуално силуета. Но това не означава да носиш само черно. Комбинирай смело тъмни и светли нюанси по твой вкус, стига да са съвместими по между си.

* Модел Forma, Цена: 26 лева

5. Бременна значи работеща

Много бъдещи майки работят по време на бременността или веднага след нея. Други не спират да водят светски живот и да посещават специални мероприятия, където им се налага да изглеждат на ниво. За една бременна това не е никак лека задача, но ти можеш да се справиш успешно с нея! Избери лека и ефирна рокля, достатъчно дълга, тъй като коремът повдига дрехата и скъсява дължината ѝ. Ако искаш да прикриеш повече корема, вземи със себе си и дълго сако или акцентирай върху други части от тялото с помощта на аксесоари (луксозен шал, дълги обеци, ефектно колие или шапка с голяма периферия).

* Модел Forma, Цена: 26 лева

На шопинг

И така, време е с очакването на новата роля в твоя живот да дойде и заслужената красива промяна в гардероба ти. Не чакай последния момент, когато всички дрехи вече ще са ти тесни. По-добре разпредели времето си така, че да имаш достатъчно в аванс за един спокоен шопинг. Купуването на всичко наведнъж също е грешка – не знаеш какво ще ти става само няколко седмици по-късно.

* Модел Shony, Цена: 19 лева

Размерът

В ранните етапи на бременността, можеш да носиш и стандартни дрехи, а не специално за бременни, само че с един размер по-големи. Това ще ти позволи да не правиш драстични промени в стила си на обличане. Все още можеш да носиш и част от старите си дрехи – жилетки и якета, но вече незакопчани, пончото, дългите рокли. Когато коремчето започне да се забелязва, избери панталони, поли и рокли със специална кройка.

* Модел Shony, Цена: 19 лева

Новият дует: туника + суитшърт

Дрехата, безспорен фаворит на всички бременни? Туниката, разбира се! Едва ли ще се сетиш от раз обаче за нейния нов партньор в модните комбинации – суитшъртът. Подобно на неговата актуална роля в мъжкия гардероб, за която вече ти разказахме, и тук суитшъртът излиза от рамките на клишето спортна дреха и придава свежо и модерно градско излъчване на визията ти. Самите туники също са все по-мултифункционални. Ако си достатъчно съобразителна, ще се запасиш и с няколко модела, които можеш да ползваш и след раждането, защото ще ти позволят едновременно да кърмиш и да си прикрита. А това, както разбра цяла България, е една безкрайна тема, за която е добре да си подготвена!

Всички предложения за бременни на www.ivet.bg можете да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари