IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как евтините бижута да изглеждат скъпи?

28 май 2015 06 38

Трикове за забележителен ефект

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Ювелирните майстори успяват да отделят създаването на бижута като отделен сегмент и все повече да го доближават до истинско изкуство.

Богатството от скъпоценни и полускъпоценни камъни и безкрайната креативност и въображение дават възможност да разкрасяваме визията си и едновременно с това да радваме сетивата.

Колкото и да оценяваме всички тези качества, няма как да не отбележим един факт – изделията, които наистина са бижута във всеки аспект на думата, обикновено са изключително скъпи.

Със сигурност подобна инвестиция не е по джоба на всяка жена, но ето, че марките са намерили алтернативни варианти.

Евтините модели могат да бъдат едно към едно с оригиналните, а някои дори се оказват по-креативни.

Ако и вие нямате възможност да носите диаманти всеки ден, представяме ви няколко лесни трика, с които и евтиното бижу да изглежда скъпо.

1. Тъмни метали

Винаги когато избирате бижута, гледайте да са с една идея по-тъмни метали. Твърде светлите и блестящи бижута по-скоро намекват, че не са изработени от качествени и скъпи метали. Вместо това, спирайте се на такива, които са матови и тъмни.

2. Стойте далеч от пластмасови камъни

Дори и да си умирате за няколко изделия, които да „крещят“ вашата позиция и дързост, помислете малко за начина, по който изглеждат. Пластмасовите декорации си личат отдалеч, особено тези, решени и в неонова цветна палитра. Вместо това, потърсете кристални камъни или такива от стъкло, които са безцветни.

3. Носете метали, които няма да оцветят кожата ви

Един от най-често срещаните проблеми с евтините бижута е, че оцветяват кожата в неприятен нюанс на зелено. Това е първият признак, че вашите аксесоари не са особено качествени и съвсем не са скъпи. Ако имате съмнения за някой метал, можете да лакирате бижуто с безцветен лак – по този начин ще предотвратите проблеми.

4. Тежест

Обикновено скъпите бижута не са особено леки. В случай, че се колебаете, погледнете нещата от обективната им страна – металът, многобройните инкрустации и детайли в комбинация не са особено леки. При закупуването на аксесоари, гледайте да не са твърде леки, защото това може да е признак за ниска цена и качество.

5. Геометрия

Лекото и тънко колие може да ви изглежда, че стои нежно, но всъщност се възприема за скучно в света на ювелирните изделия, особено ако няма масивен или забелязващ се медальон към него. Стремете се към изделия с ясна геометрия, скулптурирани части или ретро чар.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари