IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модата пише своята нова история

29 юни 2015 12 01

Прецедент в индустрията

Снимка: Givenchy

Снимка: Givenchy

Не всеки ден имаме възможността да видим две от водещите модни къщи да обединят сили в името на една много по-благородна кауза.

Още при обявяването на новината, че Донатела Версаче е избрана за лице за Givenchy, желанието да видим крайния продукт беше голямо.

Във времена, в които конкуренцията между креативните директори на големите марки е меко казано безмилостна, Versace и Рикардо Тиши си подават взаимно ръка и резултатът е наистина добър.

Звездният отбор, представен в рекламната кампания за есен-зима 2015 година, далеч не спира с имената на заснетите модели.

Кадрите са дело на легендарното фотографско дуо Мерт Алас и Маркус Пигот, а стилистиката е не на кого да е, а на самата Карин Ройтфелд – бившият главен редактор на Vogue Париж.

„Вярвам в нарушаването на правилата. Рикардо Тиши е изключително талантлив и преди всичко, мой добър приятел. Ние сме семейство. Искам да се отърва от старата система, да работим заедно, да се подкрепяме и да направим модната индустрия истинска глобална общност“, сподели за своето ново начинание собственичката на Versace.

Първият кадър се появи изненадващо в личните профили на креативните директори в Instagram, а слуховете около съвместния проект се носеха от април.

Истината е, че подобно обединяване е изключително забележително, особено заради общата идея – всичко в името на модата.

Изкуството, стоящо в основата на индустрията, е много по-силно от каквито и да е продажби и това определено се вижда.

По отношение на предложенията, кампанията представя лесно разпознаваемите аксесоари на Givenchy, поставени върху лицето и контрастни в своята концепция силуети.

Визиите от официални рокли с блестящи инкрустации и кантове добиват завършен вид със строгите и прави кройки на панталони.

Мъжката мода също е издържана с идеята за противоположности – веднъж виждаме строги костюми от две части, при които прави впечатление играта със симетрията и дължините, и втори път изпъкват като че вдъхновени от митове и легенди визии с каре, принтове и кожени елеци.

Новата история на модата отвори своята първа глава чрез колаборацията между Givenchy и Донатела Версаче, а креативния проект можете да разгледате в нашата галерия.


Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари