IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модните тенденции, които вредят на здравето – част 2

8 юли 2015 04 49

Ежедневни рискове, които да избегнем

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Докато жертвите от вредни храни, които понякога могат да бъдат толкова вкусни, са оправдани за предпазване на здравето ни, компромисите с модата понякога могат да бъдат опасни.

Ако си мислите, че малко болка ще се преживее, но е важно да изглеждате много добре, това често води до повтаряне на ситуацията и създаване на много рискове за цялостното състояние на тялото.

Вече ви представихме първата част с модни тенденции, които могат да доведат до редене на опашка пред кабинета на лекаря и дори до по-сериозни последици.

Време е да допълним списъка – ето какво не трябва да копирате от модния подиум.

1. Тежки чанти

С минаване на времето, тенденцията при аксесоарите диктува все по-големи размери на дамските чанти в ежедневието. Колкото и да са красиви, не трябва да забравяме, че именно на тях може да се дължат болките във врата и кръста. Златното правило, за да избегнете тези проблеми е да се уверите, че чантата не е по-тежка от 10% на вашето собствено тегло.

2. Тесни яки

Колкото и да харесваме колежанските вдъхновения и спретнатите визии, не трябва да прекаляваме с горните две копчета и тесните яки. В противен случай, болките във врата, повишено кръвно налягане в очите и проблеми с дишането не трябва да ни изненадват. Същото важи и за стегнатите вратовръзки.

3. Бижута от никел

Това може и да ви звучи объркващо, но се оказва, че доста често във визията ни има никел и той далеч не е само в бижутата. Намира се в катарами на колани, по часовниците и така нататък. Проблемът в метала е, че може да предизвика алергични реакции. Най-добрият избор за бижута е златото. По-добре е да имате по-малко на брой аксесоари, но да сте сигурни, че няма да си създадете здравословни проблеми.

4. Носенето на обеци

Не всички обеци могат да предизвикат проблем... или поне през по-голямата част от времето. Носенето на тежки модели с масивни инкрустации може да разтегне ушните възглавнички и дори да доведе до тяхното разкъсване. Откъм изработка, рискови за здравето са различните химикали, с които са обработвани аксесоарите – нещо, което вие на практика няма как да разберете по никакъв начин. Отново съветваме да се придържате към златните изделия, като 14 и 18 карата са най-добрият избор.

5. Сексапилно бельо

Независимо дали сте мъж или жена, носенето на твърде тясно бельо може да навреди на вашето тяло. Докато при силния пол е ясно какви могат да са проблемите, при жените това са инфекции на уринарния тракт. Придържайте се към дишащи материи и залагайте на декорации от дантела, например.

6. Шоколадовият загар

Колкото и да се говори за опасността от раково израждане на клетките в следствие на слънчеви бани и средства за изкуствен тен, салоните бележат ръст на посещенията на солариум сред младите хора. Тийнейджърите са най-честата възрастова група, която се подлага на потъмняване на кожата чрез соларни лампи.

Точно 15 пъти по-опасни са солариумите от естествените слънчеви лъчи... 15 пъти по-вероятно е да развиете опасно и смъртоносно кожно заболяване. Ако искате да сте малко по-тъмни, използвайте кремовете за потъмняване като бронзанти, но не подлагайте себе си на такъв риск.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари