IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висша мода: Когато картините буквално оживеят в рокли

12 юли 2015 08 21

Артистичното представяне на Viktor & Rolf

Снимка: Giovanni Giannoni

Снимка: Giovanni Giannoni

Границата между мода и изкуство винаги е била тънка, но този сезон официално и буквално се размива, за да слее двете сфери.

Ревюто на Viktor & Rolf висша мода за есен-зима 2015 бързо се превърна в едно от най-обсъжданите заради моделите рокли, които се превърнаха в картини и скулптури... във всеки смисъл на думата.

Интерактивното представяне се проведе в Palais de Tokyo, а гостите имаха възможност да се насладят на създаването на всяко едно предложение.

Програмата бе открита с модел, който бе обгърнат от платно за картина, все още закачено за своята рамка. Поли, палта и рокли получават своето преобразяване, а с всяка следваща визия се подчертава видимо градацията на силуетите.

Уникалната конструкция се развива във все по-цветна и сложна като форма визия на предложенията.

„Ние сме модни артисти. Но се запитахме какво означава това. Какво искаме да направим?“ сподели Ролф Сноерен.


Всяко предложение бе изработено като произведение на изкуството, но никога досега не сме го виждали в толкова буквален смисъл. Определението на модните критици за това явление до момента е било в смисъла на висоти в майсторската изработка или креативност. Със сигурност колекцията на дизайнерите Виктор Хорстинг и Ролф Сноерен променя терминологията.

Дуото избра класически картини от холандския Златен век и представи особеностите на живописната техника. Макар да изглеждат като истински картини, роклите са изработени от плат с бродерии от прежда и апликации, които приличат на пръски боя.

Креативният подход в колекцията на Viktor & Rolf далеч не приключва само с това – дизайнерите творят и създават своите визии на момента, пред очите на своята публика.

Те „освобождават“ моделите и закачат картините на стената. Интересен факт за ревюто е, че една от роклите бе продадена още преди да дебютира на сцената.

Как точно изкуството и модата преминаха границите за да се слеят, можете да видите в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари