IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем годежен пръстен?

14 юли 2015 08 41

Няколко важни стъпки

Снимка: Stuller

Снимка: Stuller

Пазаруването и избирането на годежен пръстен е една от най-сложните работи в отношенията между мъж и жена.

Има ужасно много неща, които трябва да се имат предвид, тъй като това е един от символите на вечното свързване и вричане в любов на двама души.

Сред главните критерии се нареждат цената, формата на камъка и типа на самата халка. Откриването на съвършения модел може да бъде изключително изморително и същевременно объркващо както за младоженеца, така и за бъдещата булка.

Точно по тази причина съставихме един своеобразен гид, с който да улесним търсенето на годежен пръстен.

Направете мига незабравим и достоен за разказване поколения напред.

1. Цена

Основното правило е, че един човек, който търси годежен пръстен, трябва да изхарчи стойност не по-голяма от 2 или 3 месечни заплати. Не забравяйте, че излизането от бюджет може да ви изиграе много лоша шега. Няма смисъл да обявите фалит още преди да сте се оженили. Можете спокойно да изхарчите една месечна заплата за своята любима или по-малко, и това е както нормално, така и в реда на нещата. Не се надценявайте.

2. Стил

Потърсете нещо близко до пръстените, които годеницата ви по принцип носи. Помислете добре дали нейните ювелирни изделия са по-скоро традиционни, модерни или имитират старинни бижута. Според извода, който направите, подберете и годежния пръстен. Така ще сте сигурни, че ще ѝ хареса и ще го носи.

3. Форма

Формата на камъка е много важна. От масивна овална инкрустация до такава с формата на круша има голяма и съществена разлика. Един толкова малък детайл може да промени цялостно визията на годежния пръстен.

4. Халка

Цветът на халката също не е за подценяване. Платината върви с почти всеки вид и цвят камък, но може вашата годеница да харесва по-бляскави и сияещи акценти. Ако случаят е такъв, потърсете нещо с розово или жълто злато. Още веднъж съветваме да погледнете какви бижута носи в ежедневието си.

5. Купете го заедно

Последната точка от своеобразния ни гид за пазаруване на годежен пръстен е да го купите заедно. В крайна сметка сме 21 век и е много по-важно и двамата да сте доволни. Да не говорим, че въпреки това можете да изненадате своята любима. Ако все пак искате да пазите в тайна този момент, консултацията с близка приятелка е желателна – може да се сдобиете с много добра идея.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари