IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да запазим дантелен чорапогащник и трикотаж?

13 ноември 2015 12 35

Съвети за правилно пране

Снимка:

Снимка:

Тенденцията за визия, вдъхновена от облика на бельото, завладя модния подиум и се задържа успешно няколко сезона.

Все по-често виждаме големите марки да модернизират облика на класически компоненти от гардероба като палта, блузи, рокли и поли с дантелени елементи.

Особено впечатляващи са и предложенията при чорапогащниците, които с красивите си детайли могат да разнообразят и дори изцяло да променят облика на която и да е дреха.

Изящните аксесоари се превръщат в истински бижута, които буквално не искаме да сваляме от себе си.

Точно поради тази причина важен елемент е правилното им съхранение и пране. Колкото по-фина и нежна е една материя, толкова по-внимателни трябва да бъдем с нея.

Представяме ви правилния начин да перете своите дантелени чорапогащници и трикотаж.

1. Обърнете чорапогащника на обратно. Това ще намали триенето и със сигурност ще помогне за съхранението на целостта на деликатната материя и сложния дизайн.

2. Научете се да използвате торбички за пране. Поставянето на чорапогащника в тях ще ги защити от усукване или разтягане – водещите причини за получаване на бримки.

3. Винаги избирайте внимателно. Перете на най-щадящите и ниски градуси, като настройвате с внимание пералнята.

4. Използвайте хладка вода. Твърде високите градуси ще намалят еластичността на чорапогащниците и ще предизвикват опъване и разтягане на материите. Нещо, което със сигурност не искате да ви се случи.

5. Оставете да изсъхнат на въздух. В никакъв случай не увивайте и не изстисквайте чорапогащника. Това ще доведе до разтягане и бримки. Или ги поставете върху хавлиена кърпа, или ги преметнете през закачалка. Важно е да увиснат свободно, без излишна тежест.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари