IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мода на фона на мизерия

27 ноември 2015 09 00

Не е нужно образование, а вдъхновение, смятат в Мали

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Последният писък на модата на фона на бедността и мизерията. Това ни показват модели – жители на западноафриканската страна Мали.

Там се провежда ежегодния фестивал Festi’Bazin, който привлече модни дизайнери от Сенегал, Мали, Нигерия и Мароко. Името на събитието не е избрано случайно.

Базен – полиран, тежък памучен плат с отличителен блясък. Оказва се изключително популярен из целия регион и се носи в почти всички официални поводи в Мали.

Както се казва, не звучи добре да посетите сватба, без да носите тоалет с този плат. А по време на феста, моделите искряха в ярко червено или неоново зелено, наперено вървяха, докато около тях се вдигаше прахоляк или преминаваше добитък.

Местните моделиери не са учили в професионални училища занаята. Те живеят и дишат с него.

Дизайнерите от Мали са убедени, че за да създадеш една дреха не е нужно да притежаваш специални знания или да си завършил определено образование. Това, което е необходимо е вдъхновение.

Вижте нетрадиционното ревю и модели в галерията ни

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари