IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Това го знае всяка жена: Модата в трикове

7 януари 2016 07 00

Полезни неща за ежедневието

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Модната индустрия със сигурност се развива на бързи обороти и лансира нови лица, тенденции и вдъхновения с невероятна скорост.

При тези обстоятелства със сигурност не е лесно да се проследи всичко, още по-малко да се приложи в ежедневието.

Въпреки това, индустрията крие и своите малки тайни, които да ни помогнат да вземем най-доброто от всеки силует.

Кошмарите във визията, като петно от червено вино или загубено копче, могат да въведат хаос в плановете за това какво да облечем.

За щастие има правилни знания в тази посока и трикове, с които да се справим с подобни модни катастрофи.

Представяме ви триковете, които да ви превърнат в практични и по последни тенденции.

1. Цип

Циповете, без значение дали са на обувки или дрехи, винаги намират правилното време, в което да създадат проблеми. Това се случва непосредствено преди важна среща, в началото на деня или когато вървим назад с времето сутрин. Ако изпаднете в ситуация на цип, който отказва да помръдне, намажете го с вазелин или използвайте графит от молив, които ще помогнат за безпроблемното плъзгане.

2. Петна

Петната от вода върху кожени изделия са изключително неприятни. Макар да не са от вино, те могат да бъдат много упорити и е необходимо да вземете мерки, за да не съсипят любимата ви дреха. За целта, напръскайте петното със смес от студена вода и оцет, а след това потъркайте, докато не се заличи изцяло.

3. Червено вино

Както споменахме, червеното вино е един от най-често срещаните причинители на петна и то от устойчивите такива. За да се отървете от тях, изсипете малко сода върху мястото и потъркайте с кърпа. След това измийте, но не изсушавайте дрехата и повторете процедурата, докато петното не изчезне напълно.

4. Бельо

Понякога най-красивата част от силуета ни, която трябва да бъде и най-комфортната, създава най-много неудобства. Когато банелът на сутиена започне да се подава, използвайте обикновена лепенка за рани и залепете отгоре. Така ще предотвратите повторно изскачане.

5. Топченца на пуловер

През зимните месеци няма нищо по-подходящо за студените дни от мек пуловер. Неприятната част идва в момента, в който по него започнат да се образуват топченца, които за кратко са буквално навсякъде. За целта използвайте гребен за пуловери или ножичка, с които да ги отстраните, без да нараните повърхността. Никога не ги дърпайте с ръка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

анонимен ( преди 8 години )
За премахване на топчетата от пуловерите може да се направи със самобръсначка. А за ципа върши работа и намазването със ***.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар