IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Да бъдеш в бяло: Плюсове и минуси

12 януари 2016 07 00

Предимства и недостатъци на белите дрехи през зимата

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Правилата за обличане през зимните месеци са значително по-различни от тези, които властват през летните.

Традиционните феерични рокли, къси поли и панталони и тениски с къс ръкав се заменят от топъл кашмир, дебели едри плетки и пухкави якета.

Когато става въпрос за структуриране на силуета, студените месеци определят за задължителна техниката на структурирането.

Комбинирайте различни нюанси и играйте с оптичните илюзии. Що се отнася до бялото и какви точно са предимствата и минусите на тази „смелост“, вижте нашия подробен списък и преценете сами за себе си.

1. Смесвайте нюанси на бяло и кремаво в различни текстури и тежести

Предимство: Добавете измерение на цялостния бял силует като смесите различни нюанси на бялото и разнообразите с кремаво или бледосиво. Опитайте се да постигнете контрастни текстури като плътен деним и много ефирен топ, например.

Недостатък: Старайте се да избягвате твърде еднообразното съчетание и комбинации.

2. Посегнете към строгите линии и костюмите в две части

Предимство: Винаги е красиво да видиш жена в бял костюм, защото дава усещането за изисканост и елегантна визия.

Недостатък: Изборът на бял цвят през зимата не е моментът, в който да посегнете към дреха с по-малък или по-голям размер от вашия. Всичко по тялото ви се показва с бялото и трябва да внимавате.

3. Използвайте бялото като основа, като платно на картина

Предимство: Възползвайте се от чистотата на белия цвят – комбинирайте бял панталон с топ и за завършек облечете цветна връхна дреха. Без значение от нюансите, те ще изпъкнат на изчистения фон. Това е една добра възможност да подчертаете тези компоненти от гардероба, които винаги сте се чудели на какво да сложите.

Недостатък: Прекаляване с акцентите. Добавете ключови слънчеви очила, чанта и дори палто, но не се изхвърляйте.

4. Носете контрастни обувки

Предимство: Дори и да сте целите в бяло, изберете цветни обувки. Бъдете смели и не се притеснявайте да експериментирате.

Недостатък: Не носете бели обувки на изцяло бял силует. Никога.

5. Бъдете семпли

Предимство: Семплите силуети са особено елегантни, когато комбинирате класически панталон с кашмирено палто и топ. Макар и да изглежда безцветно, монохромното си е начин за изразяване на индивидуалност, затова не се притеснявайте.

Недостатък: Може да ви се иска да разнообразите малко силуета и в някакъв момент да ви се стори твърде еднообразно.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари