IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висша мода Париж: Добрият стар Dior

28 януари 2016 08 00

Модната къща за пролет-лято 2016

Снимка: Indigital

Снимка: Indigital

Раф Симънс се открояваше от позицията си на Креативен директор в Christian Dior със своето умение да инжектира модерното в силуета и да го преобразува по адекватен начин за съвременната жена.

Иронично, Раф вече не е в Dior, но фокусът на модната къща остава същият – силуети за заможните жени, подплатени с открояваща се нотка на реалистичност.

Висшата мода за пролет-лято 2016 на модната къща акцентира на рокли, които като че са съставени от две части, в които горната акцентира на раменете, а долната материализира чувството на безгрижие, съставено от равни порции съвремие и романтика.

Емблематичните сака на Dior допълват архивите на модната къща с нови варианти от бяло, беж и кройка, заимстваща мъжките силуети и добавена значителна доза обем.

Забележителните бродерии акцентират върху майсторството на изработка и подчертават усещането за движение в силуета.

Основен акцент в колекцията са и задължителните вече за всеки сезон талисмани.

Очевидно Мосю Диор е бил много суеверен човек, който силно е вярвал в символиката за късмет – нещо, имплементирано като основен акцент във висшата мода на модната къща за пролет-лято 2016 година.

Пълната колекция можете да разгледате в нашата галерия.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 8 години )