IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висша мода Париж: Силата на цветята

31 януари 2016 08 00

Giambattista Valli за пролет-лято 2016

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Ножиците вече са хвърлени и седмицата на висшата мода в Париж се явява арена на битката между дизайнерите за сърцата на критиците и клиентите.

Представянето на колекцията за пролет-лято 2016 на Giambattista Valli със сигурност значително променя правилата на играта, задавайки нови критерии и граници на възможностите.

Едно от предимствата на Джамбатиста Вали пред останалите е таргетирането сред клиентите – дизайнерът цели групата на младите купувачи и се опитва да ги увеличи с ясно демонстриране на майсторство на изработка, комбинирано с модерен дух на силуета.

Вдъхновението, което стои зад създаването на линията, са красивите градини в Париж и макар цветята да са основна концепция и зад предложенията на Dior, в ръцете на Вали те достигат своята максимална сила.

Независимо дали ги виждаме имплементирани с блестящи пайети върху бяла мини рокля, принтирани върху шифон или изработени от кристали върху бюстиета, флоралните елементи със сигурност карат хората да инвестират.

Формите без презрамки са с акцент от ленти или цели решетки в цветя, а ръкавите „балон“ са изработени от фееричен тюл с ръчни бродерии.

Именно усещането за свобода, лекота и пищност, материализирано в рокли от тюл се превърна в емблематичен белег за модната къща.

Цветната палитра варира от нюанси на червено, гълъбовосиво и леденорозово. Колекцията висша мода за пролет-лято 2016 на Giambattista Valli се явява своеобразно потвърждение за основната цел на дизайнера.

В крайна сметка, има ли някой, който не забеляза Риана на наградите „Грами“, облечена в изделие на модната къща?

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари