IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Футболните обувки без връзки превземат терена

3 февруари 2016 15 15

adidas пуска в продажба култовите бутонки без връзки Ace16+ Purecontrol. Първите в света професионални футболни обувки без връзки се появиха на терена на 23ти Януари.

Снимка: Adidas

Снимка: Adidas

Херцогенаурах, Германия, 18.01.2016 г. – През 2015-та година adidas изуми футболния свят като разкри, че футболните обувки без връзки биха могли да са на терена през 2016-та. Някои от най-добрите световни играчи показаха в Instagram как тренират по футболните терени из целия свят с изработения изцяло в черно прототип.

Сега, бутонката, която превзе заглавията в медиите, е готова да превземе футболните игрища и да доминира над всички останали.

От 23-ти Януари, ACE 16+ PURECONTROL – първата в света професионална футболна обувка без връзки - ще се демонстрира на терена от играчи като Месут Йозил и Иван Ракитич.

Ограничена бройка от иновативните обувки ще бъде достъпна за клиентите на представителните магазини на adidas в Париж, Марсилия, Лондон, Барселона и Манчестър, както и в обекти на избрани търговски партньори на марката.

Първите снимки на прототипа на обувката провокираха спекулации от страна на футболните запалянковци относно технологията, вложена в най-провокативната бутонка на adidas от години.

Днес вече са разкрити всички подробности, предизвикали този интерес.

Връзките са заменени от три ключови точки на стабилност, които фиксират крака в обувката. Горната TPU част на бутонката се захваща над трите иконични ленти, за да подсигури стабилност на средната част на крака. Тя е допълнително укрепена от плетената горна част и вградената стягаща система techfit. Горната част на обувката е еволюция на технологията на adidas Primeknit, която представлява текстил, комбиниращ по-стегнати и по-отпуснати зони, разположени напречно на обувката и осигуряващи оптимално напасване по крака.

В резултат, бутонките пасват като ръкавица и осигуряват възможно най-точния шут, тъй като дават възможност да се използва по-голяма площ от повърхността, което носи повече сила и точност.

Решаващо значение за разработката на продукта имаше Месут Йозил, който ще бъде един от избраните футболисти, демонстриращи обувката.  Германският плеймейкър каза: „През цялата си кариера се опитвах да минимизирам влиянието на връзките върху моя удар и контрол над топката. През 2014-та разкрих пред adidas, че в съблекалнята вързвам връзките си много пъти, след което подвивам краищата им. По този начин те не влияят на контакта ми с топката. Когато миналата година adidas дойдоха при мен с иновативните си обувки без връзки, все едно бяха създали продукта на моите мечти. Нямам търпение да ги обуя на терена.“

ACE 16+ PURECONTROL са стриктно тествани на различни нива – от тревата на терените в Швеция до най-модерните лаборатории на adidas.

Вице-президентът по дизайна на adidas Football - Сам Хенди каза: „ACE 16+ PURECONTROL е на път да стане един от най-иконичните продукти, които сме създавали. Ние премахнахме нещо, което е било част от всеки чифт бутонки, произвеждани някога от adidas – връзките. Резултатът е изключително изчистен силует и красива форма. Всичко това прави продукта не само поразително красив, но най-важното - дава на нашите играчи да се възползват от безпрецедентно голяма повърхност за по-точен шут“.

Бутонката се отличава също и с по-голям захват в областта на петата, както и с иновативно разработена подметка, проектирана да намали тежестта на обувката.

Обувки от серията ACE 16+ PURECONTROL очаквайте съвсем скоро в магазини SPORT DEPOT и онлайн на www.sportdepot.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

vlady ( преди 8 години )
Във футбола трябва да се въведат електроизолационни ботуши за работа под напрежение до 1000 V с тях на практика не може да се тича и всички ще играят правилен солиден маневрено-позиционен футбол със здрава стратегическа основа. Също вратарите следва да се екипират с електроизолационни ръкавици аналогични на тези на монтажниците и водачите в Столичен Електротранспорт, с тях улавянето на топка е почти невъзможно и ще се наложи изключително боксиране с пръсти.
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар