IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни съвети за ниски дами

9 февруари 2016 15 20

Няколко трика, с които да изглеждате по-високи

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Голяма част от ниските дами желаят оптически да постигнат ефект на издължаване на силуета.

Търсената илюзия често се постига най-добре с помощта на определени съчетания от дрехи и принтове, които правят краката с добавени няколко сантиметра в дължина или горната част на тялото.

Модната индустрия се е постарала да предостави на ниските си клиентки достатъчно разнообразни комбинации, с които да акцентират на предимствата си и да прикрият успешно недостатъците.

Как да постигнем това лесно и бързо, за да се чувстваме по-добре? Представяме ви изпробвани трикове, които да добавят сантиметри във височината визуално.

1. Заложете на един тон

Има причина всички актуални лица на модната индустрия да залагат на едноцветни силуети. Носенето на един тон от глава до пети издължава цялостно силуета и създава визуална измама за по-голяма височина и по-малко килограми. Проблемът при съчетаването на повече от два цвята е, че е възможно да акцентирате на грешните места.

2. Опознайте тялото си

Никой не познава тялото ви по-добре от вас самите. Ако имате по-къс торс, носете късо яке за сметка на дългото, което може да ви накара да изглеждате „погълнати“. Ако имате дълги крака, заложете на панталони и поли с висока талия.

3. Акцентирайте на малката част от тялото

Ако имате малка талия, носете дрехи, които подчертават това – къс топ или панталони с ниска талия. Ако имате тънки глезени, носете токчета, които ще акцентират на тази част от крака. Най-добрият вариант са модел обувки, който има каишки в горната си част.

4. Заложете на дължина

Когато носите поли, гледайте те да са с дължина под коляното. Тази дължина е много подходяща, защото визуално издължава цялостния силует. Ако искате да впечатлите с къса пола, гледайте дължината да стига до частта, в която бедрото се изтънява, непосредствено преди коляното.

5. Пропуснете колана

Обикновено няма правила при носенето на колан, но както всяко нещо и това има своето изключение. Пропуснете широките модели, тъй като те ви „отрязват“ визуално и е възможно дори да изглеждате по-ниски, отколкото всъщност сте.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари