IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да удължим живота на своята чанта?

30 април 2016 14 30

Съвети за дълготрайна инвестиция

Снимка: Dior

Снимка: Dior

Оказва се, че дамите са много склонни да инвестират повече средства в скъпа и красива дамска чанта.

Това е така, тъй като изделието, ако е качествено и добре направено, е способно да служи вярно на своята притежателка с години.

Разбира се, фактори като естествени материали и майсторски сглобени компоненти са важни, но не трябва да пренебрегваме и грижата от наша страна.

Ако вие се отнасяте с внимание и отношение към своята дамска чанта, тя ще ви се отблагодари с непроменящ се външен вид и дългосрочна практичност.

Представяме ви как точно да се грижите за любимата си дамска чанта в няколко прости стъпки.

1. Защитете материите

Искате ли да предпазите повърхността от бъдещи петна и зацапвания? Закупете си продукт, който след нанасяне създава невидим филтър и не позволява на външни фактори да окажат влияние върху чантата. По този начин дори и в някакъв момент да разсипете течност или каквото и да е, тя няма да попие и да затрудни почистването. Нанесете защитния продукт с памучен тампон и повтаряйте процедурата регулярно.

2. Съхранявайте правилно

Често ли ви се случва да оставите чантата в дъното на гардероба при смяна на сезонните дрехи? Трябва да се отучите от този навик. Този тип аксесоари ще бъдат със съвършен външен вид, ако ги прибирате в памучен или хартиен плик. Ако нямате, дори калъфка за възглавница ще ви свърши работа. Избягвайте найлонови торби, тъй като те задържат влагата и могат да окажат неблагоприятно влияние върху естествените материи. Откачайте всякакви дръжки и гледайте да не се допират до кожата и една до друга. Добър вариант за съхранение са и кутии.

3. Почиствайте петната навреме

Много важен момент при правилната грижа за дамската чанта е периодичното ѝ почистване. Това означава поне веднъж седмично да използвате хладка вода и памучен тампон или специален продукт за съответната материя. Освен това, в момента, в който зацапате чантата с каквото и да е, задължително почистете петното, за да не се пропие и да стане по-трудно за премахване с времето.

4. Пазете вътрешността

Съхранението на чантата далеч не свършва само и единствено с грижата за външната част. За да бъде наистина запазен аксесоарът, трябва да се погрижите и за вътрешната част. За целта, всякакви течности съхранявайте и пренасяйте само и единствено в малки пликчета, за да не се налага да се справяте с петна от разлято. Избягвайте да носите отворени химикалки или моливи, защото и те могат да направят дупчици или да наранят подплатата.

5. Поддържайте металните елементи блестящи

Всякакви катарами, закопчалки и ципове трябва да бъдат редовно почиствани и полирани, за да не се надраскват и да бъдат точно толкова блестящи, колкото са били и при закупуването на чантата.

6. Посещавайте само професионалисти

Ако се наложи да се справяте с петно или някакво разшиване на някой компонент, най-добре се обърнете към специалист. Обикновено нещата, с които не успеете да се справите сами, налагат да потърсите помощ, която ще гарантира добрия външен вид на аксесоара. В такива моменти най-добре се обърнете към производителя или отидете до магазина, от който сте се сдобили с чантата. В случай, че няма такъв вариант, можете да се допитате до обущар, от когото сте доволни и му имате доверие.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

nagninodale ( преди 7 години )
fake mont blanc pen | mont blanc pen | fake mont blanc penBoheme Kuglepennelanguage:  
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар