IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Моделски тайни зад кадър: Фотосесии на плажа

10 април 2016 08 00

Какво се случва зад обектива?

Снимка: Victoria`s Secret

Снимка: Victoria`s Secret

Всяка година модната индустрия ни залива от всички страни с най-различни и разнообразни плажни фотосесии.

Не само, че с тях се мотивираме за това да влезем във форма, да се храним здравословно и да тренираме, но и си напомняме, че следващото лято съвсем не е толкова далеч.

Докато си се представяме на мястото на моделите, полегнали върху някоя скала и слушащи шума на разбиващите се вълни, изобщо не подозираме какво точно коства на моделите да създадат поредния рекламен проект от този тип.

За целта надникнахме зад завесите на едни от най-известните модели в индустрията и разкриваме за вас какви са тайните на фотосесиите, заснети по екзотичните плажове във всички точки на света.

1. Моделите имат нужда от почивка

Морските фотосесии обикновено отнемат един цял ден. Това означава, че почивката е от съществено значение както преди, така и след това. След един такъв ангажимент се чувствате напълно изтощени. На практика, два пъти повече, отколкото след цял ден на плажа, на който единственото, което сте правили, е да събирате слънчев тен.

2. Между етапите моделите търсят подслон

Модели споделят, че когато са на плажна фотосесия, обикновено носят само и единствено бански и най-много парео или риза. Между почивките, в които фотографите чакат перфектната светлина, красавиците обикновено се подслоняват някъде на закрито и се стараят да пият повече вода.

3. Пясъкът е наистина дразнещ

Работното ти място за един цял ден да бъде на плажа означава, че пясъкът ще те дразни в пъти повече, отколкото ако си на почивка. Единственият съвет, който дават моделите е, че трябва да го приемете и да започнете да играете с него.

4. Има ужасно много хора на фотосесията

Моделите споделят, че дори и проектът да е само с един модел, на снимачната площадка има поне 20-30 души, които се грижат за осветлението, подходящите декори, техника и поддръжка.

5. Гардеробът се подбира предварително

Едно от задължителните неща, които стилистът трябва да направи, е да избере подходящите дрехи за фотосесията поне един ден преди самото заснемане на кадрите.

6. Самата фотосесия е смесица от работа и забавление

За голяма част от моделите, които са в индустрията от много време, подобни ангажименти са си истинско забавление. Често те познават голяма част от екипа и за тях това е начин да смесят приятното с полезното.

7. Има много пътувания

Сами виждаме, че голяма част от фотосесиите са заснети на много екзотични и красиви места. Подобен тип ангажименти са свързани с многобройни пътувания до мечтани дестинации – приятно за гледане от аудиторията и забавно за моделите, които участват в проектите.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

Анонимен ( преди 7 години )
Абсолютно безполезна статия!
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар