IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Антъни Вакарело поема Yves Saint Laurent

5 април 2016 13 45

Промени след оттеглянето на Еди Слиман

Антъни Вакарело, Снимка: Interview / Robbie Fimmano

Антъни Вакарело, Снимка: Interview / Robbie Fimmano

След дълги спекулации, Антъни Вакарело поема поста Креативен директор на Yves Saint Laurent и компанията Kering.

Новината идва непосредствено след обявяването, че Еди Слиман напуска модната къща, а Антъни Вакарело се сбогува с дългогодишния си работодател – Versus Versace.

„Изключително съм щастлив, че Антъни Вакарело поема креативното управление на Yves Saint Laurent. Неговият модерен почерк се вписва перфектно за модната къща. Антъни Вакарело безупречно балансира елементи от провокативната женственост и острата мъжественост в своите силуети. Той е естественият избор, който да изрази същността на Yves Saint Laurent. Ентусиазиран съм за започването на нова ера с Антъни Вакарело и заедно да създадем бъдещия успех на модната къща“, сподели Главният изпълнителен директор на Yves Saint Laurent.

36-годишният Вакарело прекара три години във Versus Versace, през които от консултант до 2005 се издигна до креативен директор. Успоредно с това, дизайнерът създаде своя собствена марка през 2009 година, която се утвърди на модната сцена с подчертана женственост и дръзки комбинации между сака върху корсети, много кожа и изобилие от дантела.

Еди Слиман, от друга страна, безспорно внесе огромни промени в модната къща, а скини дънките и мини роклите му подобриха значително печалбите с над 20% с всяка изминала година. Безспорно, промяната в управлението на Yves Saint Laurent ще бъде осезаема.

Първата колекция на Антъни Вакарело ще бъде за пролет-лято 2017 и е планирана да дебютира през октомври, по време на Седмица на модата в Париж.

Наследник на креативния директор на Versus Versace все още не е обявен, но Донатела Версаче обяви, че изборът ѝ ще шокира всички.

Да видим още какви промени ни готви модната индустрия тази година и как ще изглеждат архивите на марките след промените.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари