IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Пиер Берже скандализиран от мюсюлмански дрехи

8 април 2016 11 00

Бизнес партньорът на Ив Сен Лоран на религиозна територия

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Смело навлизане в чувствителната територия на религиозните отношения направи Пиер Берже с коментар за модните къщи, насочени към новите пазари.

Бившият бизнес партньор на Ив Сен Лоран обяви, че е „скандализиран“ от модните марки и дизайнери, които се опитват да пробият на мюсюлманския пазар с творения като забрадки и бурки.

Той заяви, че е „недопустимо“ марки като Marks & Spencer, Uniqlo и Dolce & Gabbana да произвеждат облекла и аксесоари специално за мюсюлмански клиенти.

„Аз съм скандализиран. От работата си с Ив Сен Лоран за близо 40 години винаги съм вярвал, че модните дизайнери са там, за да правят жените красиви и да им осигуряват свобода, а не да приемат тази задължителна диктатура, този гнусен начин за скриване на жените“, коментира Берже пред радио Europe 1.

„Това не е така, защото жените са принудени да се обличат по този начин от съпрузите, семейството си или тяхната среда, че да трябва да отиват в тази посока“, добави той.

„Напротив, трябва да ги научите да се съблекат, да се вдигнат на бунт, за да живеят по начина, по който живеят днес жените по целия свят“, коментира Берже.

Повод за този коментар е последната тенденция, в която много марки създават отделни колекции, предназначени и съобразени с вярванията на мюсюлманството.

Marks & Spencer представиха бански костюм, който покрива цялото тяло, а Dolce & Gabbana дебютираха с колекция бурки и хиджаб, която можете да видите тук.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари