IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни диктатори: Виктория Бекъм

23 април 2016 09 30

Певицата, която създаде модна империя

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Виктория Карълайн Адамс е родена на 17 април 1974 година в Англия. След като става световноизвестна поп певица през 90-те години, тя се утвърждава като една от най-фотографираните жени в света.

Таблоидите я преследват на всяка крачка не само заради самата нея, а и заради звездния ѝ съпруг – футболистът Дейвид Бекъм.

С годините Виктория развива своя потенциал и навлиза смело в модната индустрия. Към днешна дата, тя е горд притежател на нейна собствена марка, произвеждаща дрехи, парфюми и аксесоари.

Отгледана в заможно семейство, Виктория започва да учи балет на ранна детска възраст. Тя преследва интереса си към танците в театралния колеж по изкуствата Лейн в Съри, когато е едва на 17 години.

След три години там, тя се мести в Лондон, за да опита късмета си като танцьорка.

Късметът ѝ се усмихва през 1993 година и тя взима участие в реклама, за която отговаря на всички изисквания – енергична, трудеща се млада жена.

От 400 жени, които се явяват на кастинг, Виктория е избрана за част от изцяло женска музикална поп група.

Ерата Spice Girls

Създадена от мениджъра Крис Хърбърт, групата, която по-късно става известна като Spice Girls, започва да репетира заедно. Окончателният състав се събира в средата на 1993 година и се състои от Мелани Браун, Мелани Чизхолм, Гери Халиуел, Ема Бънтън и Виктория. Групата иска повече творчески контрол и скоро се откъсва от Хъбърт. По-късно подписват с мениджъра Брайън Фулър и официално се сдобиват с договор с Virgin Records.

Всяка една от петте дами изгражда и развива своя индивидуалност и образ: Мелани Браун е известна като „Scary Spice“, Мелани Чизхолм е „Sporty Spice“, Гери Халиуел е „Ginger Spice“, Ема Бънтън е „Baby Spice“, а Виктория е „Posh Spice“. Групата издава дебютния си албум, „Spice“, през 1996 година и завладява челните места на американските класации с емблематичната песен „Wannabe“ година след това. Албумът е продаден в повече от 20 милиона копия из целия свят.

Посланието на поп формацията, „женска сила“ привлича значителна аудитория, особено сред тийнейджърките. През 1997 година те представят втория си албум „Spiceworld“ и участват във филм със същото заглавие през 1998 година. За съжаление, групата не успява да повтори успеха на дебютния си албум.

След като групата се разпада, певиците се събират за серия концерти през 2007 и 2008 година. През 2012 година поп формацията се обединява, за да обяви създаването на мюзикъл за възходите и паденията на Spice Girls.

През август 2012 година, Виктория Бекъм пее с другите участнички от групата за закриващата церемония на Олимпийските игри в Лондон.

Бракът с Дейвид Бекъм

Зад кулисите на сцената, личният живот на Виктория процъфтява. Тя се среща с футболиста Дейвид Бекъм по време на игра през 1997 година и скоро след това двамата се превръщат в една от най-известните звездни двойки в света, получавайки от таблоидите прякорите „Пош“ и „Бекс“. Те се сгодяват през 1998 година и се сдобиват с първото си дете – синът им Бруклин през 1999. Същото лято, двойката се жени с пищна церемония в замък в Ирландия.

Бекъм кани медиите в личния им семеен живот с риалити формата „Victoria's Secrets“, който се излъчва по британската телевизия през 2000 година.

През същата година Spice Girls издават албума си Forever, записан без Гери Халиуел, която напуска групата по време на турне.

Бекъм скоро се заема със соло кариера и издава едноименния си албум през 2001 година. Тя също пише автобиографията си, „Learning to Fly“ през 2001 година, която става бестселър във Великобритания. Виктория ражда още един син, Ромео, на следващата година.

Целият този успех на Бекъм привлича освен многобройни фенове, но и нежелано внимание. През 2002 година, тя и семейството ѝ се появяват в заглавията на медиите, след като властите разкриват заговор за отвличането на Бекъм с цел откуп. Следващата година Бекъм се местят в Мадрид, Испания.

След 14 години с отбора на Manchester United, съпругът ѝ подписва изгодна сделка, за да премине в редиците на Real Madrid.

Отказвайки се от музикалната си кариера и слизайки от сцената, Виктория открива страстта си към модата. Тя създава линия дънки, наречена VB Rocks за Rock & Republic през 2004 година. През 2006 година, Бекъм споделя модните си мъдрости в книгата „That Extra Half an Inch: Hair, Heels and Everything in Between“. Една година по-късно, певицата представя своя собствена колекция слънчеви очила, носеща името dVb Eyewear, скоро след това последвана от линия деним.

Разширяване на империята

През същата година Бекъм и семейството ѝ се местят в Лос Анджелис, Калифорния. Дейвид Бекъм се присъединява към американския футболен отбор „LA Galaxy“ – ход, който създава огромна медийна истерия.

През 2007 година Виктория се завръща в музикалната индустрия за турне на Spice Girls. Този път, петте певици водят със себе си седемте си деца.

„Ние сме много стриктни майки и това е нещото, което прави децата ни щастливи. Те имат рутина дори в моментите, в които са с нас на турне.“, споделя Виктория Бекъм.

Въпреки това, съпругата на Дейвид Бекъм споделя, че основният ѝ фокус е модата. Тя разширява модната си марка през 2008 г. с представянето на нова колекция дрехи.

„Всичко, което създавам, бих го носила самата аз“, коментира дизайнерката.

Модната ѝ империя вече включва и парфюми.

През 2009 година Виктория Бекъм става рекламно лице за женската линия бельо на Emporio Armani.

Нейният съпруг също е участвал в рекламни кампании на марката, но за мъжките предложения.

„Когато съм на 50 години, мога да се върна назад и да си кажа: „Хей, мама не е изглеждала толкова зле след раждането на три деца“, коментира Виктория Бекъм по повод рекламните кадри по бельо.

Към настоящия момент, Виктория Бекъм е един от най-известните дизайнери в индустрията.

Нейните колекции се открояват с незаменима женственост и класически, строги линии – нещо, което не просто я откроява, но и се превръща в неин емблематичен почерк.

Ето и някои от любопитните факти около Виктория Бекъм:

1. Нейното мото е „по-малко е повече“. След навлизането си в модата, Виктория Бекъм усъвършенства изчистения и женствен силует.

2. Емблематичният ѝ ежедневен стил е тясна блуза, слим панталони, високи токчета и задължително слънчеви очила.

3. Тя е много пластична. Съпругата на Дейвид Бекъм споделя, че спортува всеки ден в 6 сутринта.

4. Виктория Бекъм има добро чувство за хумор. Дизайнерката познава самоиронията и го доказа с коментар относно липсата на усмивка на лицето ѝ. „Усмихвам се вътрешно. Това е моята роля в модния свят“, споделя тя.

5. Виктория Бекъм се появи на корицата на френския Vogue на Коледа. Позирайки за две специални корици, семейство Бекъм разкриха детайли около семейния си живот.

6. Виктория Бекъм е активна в благотворителността. Тя редовно посвещава времето и парите си, за да помага на другите. През 2014 година дизайнерката създава тениски, средствата от които бяха дарени за борба със СПИН.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари