IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Съвети от мама: Пазарувай дрехи и пести

1 май 2016 13 45

Мъдрости и съвети за дъщери

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Умното пазаруване и правилната инвестиция за покупки никак не са лесни задачи, особено когато става въпрос за мода.

Понякога, влизайки в магазин, имаме чувството, че всичко ни харесва и за секунди успяваме да си сглобим перфектните силуети за лятото.

Разбира се, притиснати от бюджета, трябва да изберем само няколко неща, които не просто да ни допадат, но и да бъдат практични за комбиниране с вече притежаваните от нас компоненти в гардероба.

За умните инвестиции понякога не се изисква кой знае какъв специалист, а просто съвет от най-близкия човек в живота ни – нашата майка.

Житейският ѝ опит със сигурност я е дарил със знания, често придобити от принципа „проба-грешка“, които могат да ни научат на много.

Представяме ви мъдростите от майките, с които ще обновим гардероба си и ще се научим да пазаруваме умно.

1. Винаги проверявайте задната част на магазина

Колкото и странно да ви се струва това, майките съветват да започнете разглеждането на магазина отзад напред. По този начин ще разгледате първо намалените дрехи и вероятността да се натъкнете на нещо евтино и на промоция е много голям.

2. Не купувайте само и единствено за да имате нещо

Напълно нормално е да тръгнете на пазар с конкретна цел и да си тръгнете с празни ръце. Не се задоволявайте с по-малко от това, което в действителност искате. Дори и от магазина да твърдят, че това е страхотна промоция.

3. Познавайте предимствата на семплите дрехи

Една обикновена бяла риза може да се носи еднакво добре с пола „молив“, строг панталон от костюм и обикновени дънки. Започнете да мислите в перспектива и заложете на дрехи, които ще ви бъдат от полза за всеки повод.

4. Купувайте извън сезона

С вдигането на температурите започвате все повече да мислите за рокли и поли, но това невинаги е най-изгодният момент. През лятото зимните дрехи са изключително намалени, а през зимата – летните. Използвайте моментите и мислете в перспектива, за да обновите гардероба си и това да бъде съобразено с бюджета.

5. Пробвайте преди да купите

Задължително е да пробвате, ако си харесате някоя дреха. Никога не разчитайте само на размера от етикета, защото някои модели могат да бъдат по-широки или по-тесни като кройки.

6. Направете си списък с тенденциите

Ако искате да сте актуални през целия сезон, направете си списък с тенденциите от модния подиум, които със сигурност ще са актуални. Придържайте се към този списък и си купувайте компонентите по него. Тук можете да намерите топ 5 на тенденциите за пролет-лято 2016.

7. Не се срамувайте да използвате отстъпка

Няма нищо по-хубаво от голяма отстъпка или примамлива промоция. Няма нищо срамно да попитате за подобно нещо, а още по-малко да си поискате.

8. Придържайте се към масивни аксесоари

Това включва и всякакъв тип обувки. Нещо, което привлича вниманието към краката не просто ще ви превърне в център на погледите, но и ще завърши концептуално силуета ви.

9. Проучете условията за връщане на стока в магазина

Никога не знаете дали точно тази блуза, която сте си харесали, в действителност ще стои добре с панталоните или полите в гардероба ви. Преди да купите нещо, проучете какви са условията за връщане, в случай, че промените мнението си.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

nagninodale ( преди 7 години )
lv outlet butiklv outlet butiklv outlet butikBag Charms og n
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар