IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Още в играта: 60-годишният модел Яземина Роси

26 май 2016 09 00

Нейното оръжие е естествената ѝ осанка

Snimka: 24hstatic.com

Snimka: 24hstatic.com

Да оцелееш в модния бизнес е трудно както психически, така и физически. През последните десетилетия се наложи образът на слабите и млади модели. Но хубавото е, че има и различни.

Една жена не влиза в стереотипа – 60-годишната Яземина Роси. Има успешна кариера като модел и може да се включи в кампания за бански костюми не по-зле (ако ли не по-добре) дори от Кендъл Дженър, смятат от списание Good Housekeeping.

След поредната успешна кампания с марката The Dreslyn, французойката разтърси няколко издания и се появи из заглавията им. Ако се срещнете с нея, бързо ще разберете как е станала толкова известна – притежава магнетична харизма както в снимките си, така и на живо.

Роси е висока и ефирна, а лицето ѝ краси дълга бяла коса.

„Запазих косата си естествено бяла, защото я намирам за много красива, пък и идеята да слагам химикали по нея не ми се нрави. Винаги съм намирала за смешно да се скрива истината – аз не искам да съм фалшификат на самата себе си“, разказва тя.

Ако се чудите как една 60-годишна жена и модел поддържа визията си, ще се изненадате, когато чуете нейната версия.

„Аз никога не използвам сешоар, а вместо шампоани използвам натурални продукти“.

Тя прави прическата си сама, не посещава салони за красота и е просто една великолепна дама.

Нейната кариера започва в Париж, когато била на 28 години. По това време била поканена да замести оттеглил се модел. И откакто се качила на подиума, тя не могла да слезе. Преди да облече дизайнерско облекло, Роси била фотограф. Всъщност днес това е нейното второ занимание – заснема пейзажи и художествени снимки. Прави също и портрети.

Нещото, което хората харесват в Роси, е нейната естествена осанка – каквато на снимките, такава и на живо. Роси обича да радва почитателите си, качвайки свои кадри в Instagram.

„Използвам естествената светлина, но по специален начин, за да не се налага да обработвам снимките и да нанасям корекции“, разказва Роси. За нея естествеността е лайтмотив.

Подготви: Александър Градинаров

Автор на статията:
Tialoto.bg

КоментариКоментари