IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

От стюардеса: Как да се облечем за полет?

8 юни 2016 12 00

Практични съвети за безпроблемно излитане

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Едни от най-приятните емоции безспорно са свързани с пътуването. Усещането, че всеки момент ще се качим на самолета и ще кацнем на някое страхотно място ни кара да тръпнем в очакване и да се настроим положително за предстоящото изживяване.

Редейки се на опашката, мечтите ни са грубо прекъснати от задължителния за всеки полет човек, който на проверката просто не може да си събере нещата по-бързо и бави всички.

Това може да се дължи на малко опит с летищни процедури или просто на твърде много неща, за които да се мисли, което пречи на фокусирането.

Без значение от причината, добре е да не се окаже, че на някой полет ние сме този човек.

По тази причина, попитахме един от хората, които могат да ни дадат най-добри съвети.

Ето какво каза стюардеса за дрехите, които трябва да носим за полет.

1. Широки якета

Всички модели връхни дрехи, които са с по-обемни кройки, изискват повече и по-подробен преглед. Освен това, неудобството продължава и с носенето им в ръка, докато се опитвате да си събуете обувките за скенер. Със сигурност „жонглирането“ с дрехи забавя опашката. Вместо това, можете просто да вземете жилетка или пуловер, който да завържете на кръста или да преметнете през раменете.

2. Стегнати обувки

Обувките трябва да имат едно предимство пред всичко останало – да могат да се свалят бързо. Модели с безкрайно много каишки изискват специално внимание и доста време, за да успеете да ги поставите за скенер. Заменете ги през лятото със сандали или с маратонки без връзки за по-студените месеци. Така не просто, че ще ви бъде по-удобно, но и ще спестите време при проверките.

3. Метални аксесоари

Носенето на каквито и да е бижута преди полет не е особено желателно. Всеки един пътник минава през скенер на цялото тяло, който открива определени метали, но е трудно да се каже какви точно. Златото и среброто не са проблем.

4. Аксесоари за коса

Стюардеси споделят, че понякога обикновена фиба или малка шнолка може да предизвика проблем на скенерите. За да се предпазите, ограничете носенето на каквото и да е, освен обикновен ластик. Запазете декорациите за след пътуването.

5. Твърде много багаж

Багажът е един от най-проблемните моменти при пътуване. Пътниците, които носят твърде много чанти, забавят най-много опашката. Колкото повече неща взимате, толкова по-голяма е вероятността да се открие нещо нередно или поставено на грешното място. Затваряйте чантите, за да не ги изпуснете случайно и да загубите време в събиране на цялото съдържание, което по законите на Мърфи, се разпилява във всички възможни посоки и застава на най-труднодостъпните места.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари