IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да НЕ правим, ако връщаме дреха

30 юни 2016 10 20

Или какъвто и да е компонент от визията

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Всички сме изпадали в ситуация, в която се налага да върнем някоя покупка обратно в магазина.

Просто сме видели нещо, пробвали сме го и сме го харесали до момента, в който не сме се прибрали у дома и не сме размислили.

Дотук добре, но с този тип смяна на мнението идва и отговорността – трябва да отидем и успешно да върнем ненужната покупка.

За да бъде успешна задачата, представяме нещата, които никога НЕ трябва да правим.

Ето кои са те:

1. Не преувеличавайте причината за връщане

Когато отидете и кажете реално простата и кратка причина, поради която искате да върнете дрехата, вероятността да проявят разбиране към вас е много по-голяма. Никога не прибягвайте до дългите и подробни обяснение и не украсявайте допълнително повода.

2. Не връщайте нещо без да сте чели инструкциите

Може да се случи така, че сте изпрали дрехата и тя да се е свила или да са се появили дефекти след неправилна експлоатация. В тези случаи няма как да очаквате в магазина да възстановят стойността на покупката ви. За да избегнете подобни неприятности, най-добре хвърлете един поглед на етикетите.

3. Не превръщайте връщането в навик

Модата понякога може да бъде пристрастяваща в буквалния смисъл на думата. Както постоянната нужда от купуване, така и нуждата от връщане и гузната съвест също могат да се превърнат в навик. Лошо е когато хората от магазина разберат за това, защото със сигурност ще има последици.

4. Не правете сцена

Често виждаме в живота доказателство на поговорката, че една добра дума може да отвори много врати. И обратното. Обикновено със скандал е значително по-малка вероятността от магазина да проявят разбиране и шансовете да върнете дадена покупка определено намаляват.

5. Не се опитвайте да върнете стока без етикети или касова бележка

Ако дори и за секунда не сте сигурни в покупката си, то задължително пазете касовата бележка и не махайте етикетите. Това са единствените доказателства, че дрехата е купена от вас и са билет към успешна процедура по връщане. В противен случай, не се изненадвайте, ако си останете с избора.

6. Не режете връзките за закачалки

Знаете как почти всички рокли, блузи и жилетки имат две сатенени връвчици, които обикновено се използват за поставяне на закачалки. Продавачи от различни магазини казват, че това е първото, което гледат, защото хората обикновено ги режат преди носене, за да не им пречат. Ако ги няма, това е индикатор, че дрехата е носена и вероятността да ви възстановят парите е малка.

7. Не връщайте носени дрехи

Това е като допълнение към горната точка. Всяка дреха има специфични индикатори дали е била носена или не, дори да става въпрос само за едно обличане. На панталона това са обикновено колената, а при ризите – яките. Не се опитвайте да върнете носени дрехи, защото ще ви разобличат.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари