IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да изберем слънчеви очила според формата на лицето?

22 юли 2016 14 20

Няколко добри идеи от знаменитостите

Снимки: Getty Images

Снимки: Getty Images

Един добър аксесоар като слънчевите очила може мигновено да промени цялостната ви визия и да добави лека нотка на мистерия.

Да откриете най-подходящия чифт обаче, си е направо трудна задача, защото всичко опира до формата на лицето, която имате.

Четирите основни структури на лицето са овални, сърцевидни, квадратни и кръгли.

Със сигурност попадате в една от тези четири категории.

Представяме ви примери за всеки тип лице с известните личности и най-подходящите слънчеви очила за вас.

1. Овални лица

Добри новини за дамите, които имат овални лица – можете да сложите абсолютно всеки възможен модел. Изберете класически модели, които се характеризират с малко по-квадратни рамки, защото ще внесат баланс на лицето ви. Пример за знаменитост с овално лице е Джесика Алба.


2. Квадратно лице

Лицето на дамите с такава форма се характеризира със силно изразена долна челюст и чело. В този случай е добре да се спрете на овални или кръгли рамки за слънчевите очила, които да омекотят и да направят лицето да изглежда по-дълго. Дами с такова лице са Оливия Уайлд, Анджелина Джоли и Натали Портман.

3. Сърцевидно лице

Ако имате по-широко чело и остра брадичка или скосена челюст, тогава спадате към сърцевидните форми. С правилните слънчеви очила, ще успеете да подчертаете пропорциите си. Търсете очила с цветни рамки или такива с разноцветни акценти. Знаменитости с такова лице са Ева Лонгория, Кендъл Дженър и Рийз Уидърспуун.

4. Кръгло лице

Да имаш кръгло лице значи, че широчината му е същата като дължината. Защото имате нежни овални форми, стремете се към баланс с квадратни, овални или остри такива за слънчевите очила. Опитайте строги геометрични решения и експериментирайте с цветове. Знаменитости с кръгло лице са Селена Гомес и Мила Кунис.

Снимки: Getty Images

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари