IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стелияна Филипова ще ни представя на Miss Global 2016

11 август 2016 07 40

Обича екстремните изживявания, поддържа тяло с йога

Снимки: Личен архив

Снимки: Личен архив

Стелияна Филипова ще бъде българката, която ще ни представя на конкурса Miss Global 2016, който ще се проведе от 10 до 25 септември в столицата на Филипините - Манила. 

26-годишната красавица е от Варна, но от две години живее в САЩ. Нейната визитка не е типична за модел. Завършила е Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров" в родния си град.

Въпреки интереса й към морската индустрия и работния опит във фирма за набиране на морски екипажи, съдбата я отвежда към друга сфера - човешките ресурси. Именно там научава много за човешката психология, личностните типове, как да комуникира и разбира околните по-успешно. Ето какво сподели тя пред Dnes.bg за предстоящия конкурс и нейните очаквания.

Мести се в САЩ преди две години, като причината е спечелена Зелена карта и предизвикателството да започне нов живот на друг континент.

В момента работи като модел и се готви за предстоящия конкурс. За вечерния си тоалет на модната надпревара ще разчита на уменията на американската дизайнерка Джейми Елис.
Поддържа форма с йога и здравословно хранене.

"Не само преди конкурса, но и през останалото време редовно посещавам занятия по бикрам йога. Заедно с това се придържам към здравословен хранителен режим - зеленчуци, ядки, плодове, пилешко и тук-там скромно вмъквам малко шоколад и сладолед, колкото да не им забравя вкуса", разказва тя пред Dnes.bg.

Амбицирана е да представи добре страната ни на Miss Global 2016.

"Конкурсът ще бъде с продължителност две седмици. Ще се състезавам с петдесет момичета на възраст 18-36 години от страни от цял свят. Ще имаме много фотосесии, танци, обучение по етикет и походка, интервю на английски език. Имаме доброволческа дейност в местна болница. По време на официалната вечер туровете ще са - откриващ танц, бански костюм, национално облекло, официална вечерна рокля и въпроси. Ще бъдем оценявани във всяка една категория. Преди да замина за Америка съм обиколила България надлъж и на шир. С моето семейство пътувахме много – любители сме на туристическите преходи. Изкачвали сме върховете на Рила, Пирин и Стара планина. Много пъти сме летували и зимували в Родопите. Пътували сме по цялото Черноморие. Сега ще имам възможността да покажа снимки на невероятната ни природа, необятното разнообразие събрано на толкова малка площ. Ще разкажа за нашите традиции, за историята ни и за българските забележителности, за вкусната българска кухня и за трудолюбивия ни народ", допълва Стелияна.

В свободното си време красавицата обича да се занимава с фотография, рисуване и готвене. Обича да пътува, а винаги, когато й се отвори възможност, се впуска в екстремни изживявания. 

"Винаги съм с две ръце "За". Скачала съм с бънджи от Аспаруховия мост, обучавала съм се в курс и имам сертификат за скуба дайвинг и съм се гмуркала в Тихия и в Атлантическия океан, скачала съм от скали в Аризона, хранила съм алигатор в Тексас, минавала съм Zipline в Доминиканска република... Има и още много предизвикателства, които с удоволствие бих добавила в бъдеще", категорична е тя.

Снимки на Стелияна можете да видите в галерията тук

Автор - снимка
Автор на статията:
Александър Попов

КоментариКоментари