IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Какво да облечем на интервю за работа?

19 август 2016 07 00

Какво ще ни гарантира успех?

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

След като вече сме си починали лятото и сме събрали сили, идва време да обърнем време на професионалното си и кариерно развитие.

Това е периодът от годината, в който с най-голяма сила важи поговорката, че „Пилците се броят наесен“.

Шегата настрана, но дойде време да погледнем сериозно на интервютата за работа и то по-скоро на впечатлението, което трябва да оставим, за да ни наемат.

Тук се обръщаме към модната индустрия и вдъхновени от нея, съставихме четири силуета, съобразени и с характера на работата, за която кандидатствате.

Ето кои са те:

1. Работа, свързана с модата

Смесете визията като се придържате към велурена или кожена рокля. За да направите впечатление в света на модата и да вземете работа, задължително трябва да се откроите. Внимавайте и не минавате границата с това, което ви отива. Ако облечете дреха, която е от впечатляваща материя и ви отива, показвате, че познавате добре себе си и модните правила.

2. Бизнес интервю

Добавете малко от личността си в силуета като заложите на структурирани компоненти, строги линии и класическа бяла риза. Завършете с обувки на малък и нисък ток, които да комбинирате с масивни бижута. Придържайте се или към масивна гривна, или колие, за да не минете границата между стилно и дръзко.

3. Работа, свързана с медии

За неофициални офиси е добре да се придържате към практичните дрехи. Заложете на класически черен панталон със строги кройки и мека блуза, като завършите с интересен и подходящ шал. Трябва да демонстрирате, че сте наясно какво се случва със света на модата, но и че умеете да го комбинирате с личния си стил.

4. Работа, свързана с финанси

Никога не жертвайте професионализма. Стилните компоненти на визията винаги са добър залог, особено ако ги комбинирате с пантофки балерина. Заложете на костюм от две части и цветна риза отдолу, като съчетаете аксесоарите в една гама. Косата е добре да бъде вдигната на кок или на конска опашка.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари