IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

5 трика да изглеждаме по-слаби на снимки

25 август 2016 06 20

И по-високи също

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Да се научим на трикове, с които да изглеждаме по-фотогенични на снимки, никога не е излишно.

Голяма част от звездите имат своите малки тайни за перфектния избор на светлина на селфито, което определя начина, по който ще се видите на снимката.

Днес ще ви представим съвети от професионалисти за това как да изглеждате по-слаби и по-високи на своите кадри.

Със сигурност тези трикове ще ви влезнат в употреба и от този момент нататък, профилите ви в социалните мрежи ще бъдат като на звезда.

Ето какво трябва да знаете.

1. Поза

Винаги дръжте раменете си назад и брадичката леко вдигната нагоре. Поемете си дълбоко въздух и просто леко дръпнете раменете. По този начин ще изглеждате по-изправени и същевременно ще е естествено.

2. Изправете камерата

Ако вие снимате, подсигурете позицията на камерата – не трябва да бъде нито ниско, нито високо, а малко над нивото на очите. Направете няколко стъпки назад, за да се уверите в пропорцията и че улавяте всички в кадър.

3. Уловете момента

Можете да уловите специалните моменти, които разказват история дори и с телефона си. Приближете главите или застанете от ъгъл, от който се вижда височината без да се отмества правилния фокус – вие.

4. Стъпка назад

Ако се снимате с човек, който е по-висок от вас, застанете една крачка пред тях. Това ще ви помогне да скъсите разликата във височината чрез позицията ви. Освен това, по този начин ще осигурите ефект „рамка“ на снимката.

5. Извъртане настрани

Застанете пред камерата и извъртете горната част на тялото на 45 градуса, изпънете един крак напред и оставете тежестта да пада върху задния. Извъртете бедрата съвсем леко настрани и наведете горната част малко напред. Може и да ви се струва странно, но това е позата, с която изглеждате няколко сантиметра по-високи.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

gonzo ( преди 7 години )
potete se poveche, ama ne ot preqjdane, ta i na jivo da ne plashite gostite
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар