IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни диктатори: Каролина Ерера

17 септември 2016 09 30

Историята на една модна икона

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Икона на изтънченост и изящен стил, Каролина Ерера е модна дизайнерка, известна със своето уникално чувство за обличане, както и за проектиране на тоалети за дами като Мишел Обама и Жаклин Онасис.

От New York Times определят таланта ѝ като елегантен.

Ерера е родена във Венецуела с името Мария Каролина Жозефина Паканинс и Ниньо на 8 януари 1939 година.

Тя е дъщеря на Гилермо Пананинс Асеведо – офицер от въздушните сили, който в последствие става губернатор на окръг Каракас.

Цялото ѝ семейство е пример за дисциплина и по тази причина тя наследява умението да организира своето време по възможно най-добрия начин. През 2009 година тя става гражданин на САЩ.

Бабата на Ерера е била част от хайлайфа и я запознава от малка с популярни личности, давайки тласък на нейната модна кариера.

Именно тя я води на ревюта и ѝ купува дрехи на Dior и Lanvin. По тази причина, Ерера осъзнава значението на качеството, красотата и класата в модата.

Дизайнерката често разказва, че очите ѝ са свикнали да виждат само красиви неща – нещо, което в последствие тя доказва и в работата си.

През 1957 година Ерера е на 18-годишна възраст и се жени за Вилермо Бехренс. Ражда две деца, но двамата не остават дълго заедно.

През 1968 година тя се жени за Рейналдо Ерера Гуевара, редактор във Vanity Fair. Двамата имат две деца, а Каролина Ерера има шест внука.

Тя често се е срещала с Бианка и Мик Джагър и Анди Уорхол в Студио 54, като това ѝ помага да открие своя подход към модата.

През 1972 година тя се появява в класацията за Най-добре облечени, а през 1980 година е номинирана за своята Зала на славата.

Същата година, Даяна Врийланд, приятел и редактор във Vogue, предлага на Каролина Ерера да представи колекция дрехи.

Когато дизайнерката приема предложението, колекцията е представена не само в къщата на приятелка, но и в бутика Martha.

След този успех, дизайнерката се завръща в родното си място и събира средства за официално представяне на колекцията.

През 1980 година, дебютното ѝ ревю е с участието на модела Иман, бъдещ супермодел. Една година по-късно марката Carolina Herrera получава слава и в модните медии.

Най-известните ѝ клиенти включват Рене Зелуегър, херцогиня Диана Де Мело и Жаклин Кенеди Онасис.

През същата година модната къща с креативен директор Каролина Ерера стартира лансирането на първия им аромат.

През 2011 година дъщерите на Ерера започват да участват в бизнеса на майка си. От 2012 година, 18 официални бутика на марката ѝ са отворени в цял свят, а колекциите се продават в 280 магазина в 104 страни.

Дизайнерката Каролина Ерера се смята за жена с невероятен личен стил, чувство за дизайн и добро отношение.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари