IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни диктатори: Тиери Мюглер

15 октомври 2016 09 30

Дизайнерът от „люлката на модата“

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Някои дизайнери се сливат със стила на другите в индустрията, а някои развиват собствен и уникален подход, който се откроява от всички.

Тиери Мюглер е моден дизайнер и парфюмерист от Франция. Той е роден през 1948 година в Страсбург и още като младо момче е страстно запален по дизайна, изкуството и модата.

По тази причина прекарва повече време в рисуването на различни идеи, отколкото в образованието си в училище.

Когато е на девет години, Мюглер започва да учи класически танци. До 14-годишна възраст, обучението му преминава в балетния корпус на операта Rhin. Почти успоредно той учи интериорен дизайн в Страсбург.

Когато навършва 24, Мюглер е преместен в Париж и започва да създава дрехи за Gudule – френски бутик.

Две години по-късно, производството му стига до разнообразие от модни магазини в различни точки на света.

Първоначално дизайнерът се фокусира върху женска мода, но от 1978 година разширява дейностите си и върху мъжките линии. Две години по-късно, влиятелният редактор в модната индустрия, Мелка Трентън, го подпомага при стартирането на кариерата.

Тя го кара да представи работата си по време на събитие на Shiseido в Япония.

През 80-те и 90-те години Мюглер се оказва известен дизайнер в международен план и работата му се радва на огромен триумф.

Отделно от дизайнерската дейност, Тиери Мюглер публикува няколко книги. В допълнение към това, той е част и от няколко видеа и кратки филми. Мюглер периодично създава костюми за концерти, театри, опера и музикални комедии.

Дизайнерът работи с артисти като Джордж Майкъл и Робърт Олтман.

Почти всички дизайнери се занимават с дизайн и изобретяване на аромати с интересни флакони. Мюглер също налага свои аромати на пазара, сред които Angel, Angel Men, Alien, Mirror, Womanity и козметичната линия Thierry Mugler Beauty.

За семейството си дизайнерът казва, че майка му е била една от най-елегантните жени в града, а баща му е бил лекар по професия. Детството на Мюглер преминава в изработването на костюми, писането на драми, гледане на филми.

Мюглер си взима почивка от модата, но продължава с артистичните прояви. През 2013 година той прави шоу, наречено Mugler Follies, което включва модели, акробати, певци и танцьори.

Има еротика, технология, светлини и фантазия, а на гостите са поднесени шампанско и вечеря.

Сред знаменитостите, които са фенове на модната къща, са Линдзи Лоън, Бионсе, Кортни Кокс, Ким Кардашян, Ева Мендес, Никол Ричи, Кейт Ъптън, Ким Катрал, Гуен Стефани, Дита фон Тийз, Джесика Бийл, Гуинет Полтроу, Наоми Уотс и други.

Тиери Мюглер е включен в класацията на Топ 75 компании във Франция – признание, което е особено важно, тъй като това е мястото, познато като „люлката на модата“.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари

... ( преди 7 години )