IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Модни диктатори: Нарцисо Родригес

19 ноември 2016 10 30

Креативен и интересен дизайнер

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Нарцисо Родригес е роден на 27 януари 1961 година, израснал в Ню Джърси, но преместил се да учи иработи в най-гъсто населения град в Америка – Ню Йорк, където живее и до днес.

Той завършва образованието си в Parsons – училището по дизайн. След това работи на свободна практика в шивашката промишленост и скоро се присъединява към Anne Klein.

След това работи по женските колекции на Calvin Klein. До 1995 година, той е нает като директор дизайн в TSE и представя линия както за мъже, така и за жени.

По това време заема същата позиция в Cerruti.

През 2001 той открива своето ателие и представя различни колекции под своята марка.

Една година по-късно, той получава награда за дизайнер на годината от Съвета на модните дизайнери в Америка.

До 2003 година, Родригес навлиза и в производството на парфюми. Неговият първи аромат е носител на множество награди в индустрията. Самият дизайнер е любител на аромати като портокалов цвят и жасмин.

Нарцисо Родригес развива добри професионални отношения с актриси като Сара Джесика Паркър, Клер Дейнс, Соня Брага, Джулиана Маргулис и Рейчъл Уайз.

Дизайнерът определя като основни вдъхновения за своята кариера жените около себе си – майка му и лелите му.

Въпреки че въпросните дами не са имали луксозен стил, те се характеризирали с едно общо нещо – изглеждали естествено красиви на всяка възраст.

Голяма страст на Нарцисо Родригес е кубинската кухня, а любимите му ястия включват ориз, черен боб и други.

За Родригес работата и живота му винаги са били едно и също нещо, от детството и в зрелостта. Той винаги знае какво иска да направи в живота и как да постигне целите си.

Проектирането винаги е било част от неговите инстинкти и в действителност постиженията му никога не са били постигани трудно.

Нарцисо Родригес винаги е искал не само да се развива като личност, но и като творец.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари