IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Как да се грижим за кашмирените дрехи?

1 декември 2016 08 00

Няколко добри съвета

Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Зимата е сезонът, в който най-много оценяваме естествените меки материи.

Ниските температури ни карат буквално да се увиваме във все по-топли и по-топли дрехи, с които да се радваме на красивия сезон без да жертваме комфорта си.

Кашмирът, като една от най-предпочитаните материи за зимни пуловери, палта и жилетки, е особено луксозен и има нужда от специфична грижа.

Ако искате не просто да инвестирате в красиво изделие от кашмир, но и да го запазите във времето в същия вид, в който сте го закупили – ето един наръчник как да перете и сушите изделия от специфичния плат.

1. Ако перете кашмирено изделие в пералнята, изберете опцията „hand wash“. Тя е много по-нежна и няма да съсипе дрехата ви. Непосредствено след пране, поставете върху хавлиена кърпа, за да изсъхне. По този начин няма да се разшири или да промени формата си.

2. Ако пералнята ви няма такава опция за „ръчно пране“, закопчайте копчетата, ако има такива и поставете дрехата в калъфка за възглавница.

3. Молците обичат кашмира, особено ако има влага във влакната. Съответно, за да съхраните кашмира, най-добре се уверете, че след пране е напълно сух. След това съхранявайте в торби с цип, защото ако поставите върху закачалка, дрехата може да промени първоначалната си форма.

4. За допълнителна сигурност, увийте торбите с ленти против молци или друг препарат.

5. Всички изделия от кашмир, без значение колко високо е качеството, образуват топчета. За да ги почистите, най-добре си закупете съответната машинка и минете с нея през изделието, когато е поставено върху твърда повърхност.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари