IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Стил в ефир: Владимир Сиркаров

19 декември 2016 16 30

Водещият на Денят ON AIR пред Tialoto.bg

Снимка: Bulgaria ON AIR

Снимка: Bulgaria ON AIR

След като вдигнахме завесите на модата в ефир с Кузман Илиев и Константина Живова, продължаваме с още едно емблематично за ефира на Bulgaria ON AIR лице – Владимир Сиркаров.

Владимир Сиркаров е част от Bulgaria ON AIR още от създаването ѝ през 2011.

В първите 4 години, докато медията е икономическа, заедно с Кузман Илиев се налагат като водещи бизнес журналисти и анализатори, а със старта на Bloomberg TV Bulgaria стават част и от екипа на младата медия от групата на Investor Media Group.

Когато Bulgaria ON AIR преминава към политематичен профил преди една година обаче, Влади и Кузман поемат и централното коментарно студио Денят ON AIR.

Какво разказа Владимир Сиркаров за модата и красотата в ефир, вижте в специалното интервю на водещия за Tialoto.bg

Какво е общото между модата и телевизията?

Двете зависят една от друга. Няма как да си лице от малкия екран без да се съобразяваш с модата. Да бъдеш стилен и елегантен показва уважение към твоята аудитория. Визията помага на словото, макар второто да е безспорно най-важното за зрителя.

Има ли неписани правила, които да съставят своеобразен дрескод за малкия екран?

Определено не съм фен на строго определените коловози, когато говорим за дрескод. Хубаво е да се правят експерименти и да се търси най-добрата индивидуална визия за всеки поотделно. Разбира се, има огромна разлика в стила на обличане при различните типове предавания. Със сигурност имаш повече свобода за експерименти ако си водещ на развлекателно неделно шоу, отколкото на вечерно политическо токшоу.

Какво е позволено и какво не по отношение на модните решения в телевизията?

Отново е въпрос на тип предаване и индивидуални характеристики на водещите. Виждали сме много водещи с крещящ стил, дори и в българския ефир. Ако погледнем към едно политическо токшоу, като Денят ON AIR, то мисля, че е недопустимо водещите да са само по риза. Задължително риза и вратовръзка. Вариантът без вратовръзка ни задължава да сложим сако. Разбира се, може би оптималният вариант е риза, сако, вратовръзка и ... кърпичка, като за десерт.

Как комбинираш индивидуалния си моден стил с работния?

Често облеклото ми в работна атмосфера се припокрива с индивидуалния ми стил, когато съм извън ефир. Свикнал съм да нося ризи, но в извънработен режим не нося вратовръзки.

Важни ли са аксесоарите на екран?

Несъмнено – аксесоарите придават стил и класа. За мен един от най-подходящите, а за мнозина задължителен аксесоар, е стилният часовник. За съжаление, все още не съм свикнал да нося часовник, но може би скоро ще направя нов опит в тази посока.

Има ли правила за прическата? Какво е позволено и какво не?

Със сигурност е задължително да имаш прическа, т. е. дори да имаш по-дълга коса или брада, да бъдат поддържани от професионалист. Този въпрос е доста специфичен, защото прическата, брадата, лицето като цяло, трябва да бъдат избрани на база индивидуалните черти на водещия. На някои къса коса ще стои супер, на други не и т. н.

Какъв е твоят моден почерк? Какво е нещото, без което не влизаш в ефир?

Нямам силно изразен моден почерк. Старая се да съчетавам стил с комфорт. Ако питаш дали си имам някакъв ритуал преди ефир или талисман за късмет ... не вярвам в подобни неща. 

Какви са цветовете, с които се гарантира добър външен вид на екран, както в моден аспект, така и за красотата?

Трудно ми е да отговоря еднозначно. Доброто съчетаване на цветовете си е занаят. Може да носиш доста по-ярки цветове и да изглеждаш изключително стилен. Колегите знаят, че обичам да експериментирам и да нося екстравагантни цветове и шарки (с позволението на нашия стилист Ками). Иначе, в личен план много обичам синия цвят. Съчетаването на светла риза с тъмно сако си е класика.

 

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари