IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Топ 5 на успешните българи в световната мода и красота

3 януари 2017 14 00

Българска следа по света

Васил Божилов, Снимка: Instagram

Васил Божилов, Снимка: Instagram

Винаги се стараем да следваме и селектираме прецизно най-доброто от света на модата и красотата. Обикновено акцентираме основно на тенденции, течения и големи личности, които формират цялостната представа за едни от най-динамичните индустрии.

По отношение на личностите, знаем, че никак не е лесно да пробиеш на голямата модна и козметична индустрия, а още по-трудно е да се и задържиш.

За щастие, имаме голям повод за гордост с българи, които успяват с талант, труд и много, много усилия да се утвърдят като едни от най-добрите в своята сфера.

Представяме ви топ 5 на успешните българи в модата и красотата, които през годината ви представихме под формата на специални интервюта за Tialoto.bg.

1. Джио Методиев

Джио Методиев, по-известен като българинът, който обу Мадона, е един от най-успешните българи на световната модна сцена. Преди да създаде своята марка Gio Diev, той е бил ПР на Roberto Cavalli, Dolce & Gabbana и Tommy Hilfiger. С днешна дата, част от клиентите му са Кейти Холмс, Бионсе, Дженифър Лопес, Мадона и други.

2. Васил Божилов

Ако има една професия, която звучи по-скоро като сбъдната мечта, то това е да си един от най-търсените стилисти. Такъв е Васил Божилов – българинът, който стои зад проекти на Cartier, Dior, Chanel, Celine, Tiffany&Co, Van Cleefe & Arpels, Versace, Rolls Royce и други. Срещата му със супермодели като Алесандра Амброзио и Наташа Поли е ежедневие, а ние определено завиждаме и на личния му гардероб.

3. Кристиян Филипов

Дълъг е пътят от Варна до световните модни подиуми, а Кристиян Филипов го извървя успешно. Българинът взе участие в ревю на Calvin Klein, а следващата стъпка е Виетнам, където е част от проект на Carolina Herrera. За какво мечтае? За големите модни столици, които, сигурни сме, тепърва ще посещава.

4. Аврам Големечков

Аврам е един от най-добрите български коафьори, а ние детайлно ви запознахме с него и възможностите му в авторския проект на Tialoto.bg – „Месец на...“. Големечков е първият българин в световния конкурс International Visionary Award 2016, като бе номиниран в категория „Cut & Colour“.


5. София Борисова

Тя е един от българските дизайнери с най-дълга кариера в модния бранш. Създателка е на модна къща „Романтика Фешън“ и утвърждава името и компанията си със създаването на вечерни тоалети, ежедневни облекла и сватбени модели, издържани в духа на висшата мода.

Интервютата с Джио Методиев, Васил Божилов, Кристиян Филипов, Аврам Големечков и София Борисова можете да намерите в Tialoto.bg

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари