IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Висша мода пролет 2017: Вълшебството на Dior

24 януари 2017 11 20

Новата колекция на Christian Dior

Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Колекциите висша мода определено са много специални по няколко причини.

Една от тях, която най-често е спрягана и за най-важна е, че пренасят зрителите във фантастични места, които като че са единствената подходяща среда за изделия, създадени по най-майсторски начин от най-изкусни материали.

Най-доброто от най-доброто.

За първата си колекция висша мода за Christian Dior, Мария Грация Кюри заведе своите гости в градини – лабиринти в музея Роден, с които възнамерява да влее натурализъм към фантазията на модата.

„Не искам да загубя идеята на мечтите... Но искам да направя висшата мода възможна за носене“, каза Мария Грация Кюри.

Зеленият лабиринт е метафора, както самата тя каза, за нейния живот и кариерата ѝ, тъй като тя намира отново пътя си в работата за Christian Dior след дългогодишната работа за Valentino в Рим.

Част от духа на колекцията е познат – смесица от италиански стил с емблематични визии за френската модна къща.

Ниските обувки на малък ток, ботушите, балните рокли с тънки презрамки, вдъхновени от бельото са комбинирани с поетични, напомнящи за градини орнаменти за коса от Стивън Джоунс.

Мария Грация Кюри успешно омекотява корсетната структура на визите в Dior, използвайки еластични елементи, с които създава пеплум ефекти, обеми в ръкава и извивки в полите.

Дължините до глезена са почетени в широки кройки, които се явяват своеобразния отговор на дизайнерката за мъжко-женствения шев, с който започна ревюто.

Автор - снимка
Автор на статията:
Криси Табачка

КоментариКоментари